Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ne visai pārliecinoši pasaules čempionātu Somijā sestdien, 14. maijā, sāka Zviedrijas hokeja izlase, kas Tamperes jeb Latvijas izlases grupā ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pieveica Austrijas valstsvienību.

Austrija 2019. gadā zaudēja vietu elitē, bet šogad tiesības spēlēt Somijā ieguva pēc agresoru Krievijas un Baltkrievijas izslēgšanas no augstākās divīzijas.

Gaidot sastāva papildinājumu no Ziemeļamerikas, Zviedrija mačam pieteica tikai 17 spēlētājus – divus vārtsargus un trīs pilnus pieciniekus. Tas gan netraucēja zviedriem apņēmīgi sākt spēli un jau pēc nospēlētām 128 sekundēm Joels Kelmans guva pirmos vārtus. Trīs ar pusi minūtes pirms pirmā perioda beigām Makss Grībergs nostabilizēja zviedru pārsvaru, taču austrieši pirms pirmā pārtraukuma sagādāja pretiniekiem "aukstu dušu" – Peters Šneiders ar metienu no zilās līnijas samazināja rezultāta starpību līdz 1:2.

Lai gan Zviedrijas pārsvars šaubas neradīja, paši zviedri ļāva Austrijai cerēt uz intrigas saasināšanu. Otrajā periodā zviedri nopelnīja četrus noraidījumus, tomēr iespējas Austrija neizmantoja. Turpretī Zviedrija otrajā periodā palielināja savu pārsvaru pēc Joakims Nordstrēma vārtu guvuma. Pēdējā trešdaļā līdzjutēji vārtu guvumus neieraudzīja – zviedri savas iespējas neizmantoja, bet austrieši nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu.

Pasaules čempionāta turpinājumā Zviedrija svētdienas, 15. maija, vakarā Tamperē tiksies ar Čehiju, bet Austrija svētdien spēlēs pret ASV.

Zviedrija pērn pasaules čempionātā Rīgā pirmo reizi savā vēsturē nespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam un kopvērtējumā ieņēma devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!