Neveiksmīgi pasaules čempionātu iesākusī Zviedrijas hokeja izlase svētdien, 30. maijā, grupu turnīra priekšpēdējā spēlē atspēlējās un ar 3:1 pieveica Slovākiju, tādējādi saglabājot teorētiskas iespējas pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Zviedrija pirmajās četrās spēlēs bija tikusi tikai pie trīs punktiem, bet tagad ar divām uzvarām pēc kārtas A grupā pakāpusies uz tik cerīgo ceturto vietu. Zviedriem pēdējā spēlē jāuzvar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda, kā arī jācer uz citu spēļu labvēlīgu iznākumu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

53 sekundes pirms pirmā perioda beigām slovāki pamanījās izvirzīties vadībā, jo pēc Petera Čehlarika uzmetiena vārtu virzienā ripa burzmā atsitās pret zviedru aizsargu un ielidoja vārtos.

Otrā perioda vidū tiesneši pēc video atkārtojuma vērošanas fiksēja zviedru vārtu guvumu. Pēc Maksa Friberga metiena no aizvārtes ripa trāpīja pa slovāku aizsarga nūju un uzspurdza gaisā. Ripa trāpīja pa Slovākijas vārtsarga Adama Huskas muguru, bet pēc tam gaisā pa ripu trāpīja Markuss Sorensens. Uzvaras vārtus Zviedrija guva nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad vairākumā teicams metiens padevās Viktoram Olofsonam. Mača izskaņā slovāki nomainīja vārtsargu, un to izmantoja zviedri – Izāks Lundstrēms ripu raidīja tukšos vārtos.


$duelID=1397;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!