Foto: AFP/Scanpix
Par pēdējo pasaules hokeja čempionāta pusfinālisti ceturtdien kļuva Zviedrijas valstsvienība, kas ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kanādas izlasi.

Līdz ar to kļuvuši zināmi visi pusfināla dalībnieki, kas sestdien Stokholmā noskaidros finālistus. Zviedrijai pusfinālā būs principiāla spēle ar Somiju, bet ASV sacentīsies ar Šveici.

Kanādas un Zviedrijas komandas aktīvi iesāka šo maču, apmainoties ar uzbrukumiem. Kanādai pirmajai bija iespēja gūt vārtus, kad uzbrucējs mainīja ripas lidojuma virzienu, bet zviedru vārtsargs Jonass Enrots noreaģēja. Pāris epizodes vēlāk izgājienu divi pret vienu aizsargu nerealizēja Zviedrija. Pirmās trešdaļas 16.minūtē Zviedrijas spēlētājs Aleksandrs Edlers saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par sitienu pretiniekam ar ceļgalu. Šajā epizodē savainojumu guva Ēriks Stāls. Kanādiešu piecu minūšu vairākumu izjauca Endrjū Leda noraidījums.


Otrās trešdaļas sākumā, kad Leds atgriezās laukumā, Kanādai vairākumā izdevās gūt vārtus. Pēc Stīvena Robidass uzmetiena ripas lidojuma virzienu mainīja Stīvens Stemkoss, panākot 1:0. Pēc tam abām komandām bija iespējas, bet teicamu momentu neizmatoja Stemkoss, kurš nerealizēja izgājienu pret vārtsargu. Ar Kanādas pārsvaru ritēja atlikusī trešdaļa, bet pēc viena no metieniem ripa līdz ar perioda beigu sirēnu otro reizi lidoja zviedru vārtos. Pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārtu guvums netika ieskaitīts, jo sirēna jau bija noskanējusi, kad ripa šķērsoja vārtu līniju.

Mača 46.minūtē Zviedrijas izlasei izdevās rezultātu izlīdzināt, kad spēcīgu un precīzu metienu vairākumā izdarīja Niklass Danielsons, un viņš bija precīzs arī pēc četrām minūtēm, realizējot otro Zviedrijas vairākumu pēc kārtas. Tomēr Kanāda pēc nepilnas minūtes atkal atspēlējās (2:2). Uzvarētājs pamatlaikā tā arī netika noskaidrots.

Pagarinājumā vienības spēlēja diezgan piesardzīgi, bet pāris momenti bija pie abiem vārtiem. Pagarinājumā rezultāts palika nemainīgs, un sekoja pēcspēles metieni. "Bullīšos" vajadzēja četras sērijas, bet uzvaru Zviedrijai nodrošināja Frederika Petersona raidījums vārtos.

$d_id=137; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!