Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase sestdien, 14. maijā, šāgada pasaules čempionātā izcīnīja ceturto uzvaru, tikai ar vienu vārtu starpību pieveicot Norvēģijas valstsvienību - 3:2 (0:0, 1:0, 2:2).

Spēli zviedri iesāka no līderu pozīcijām, taču atturīgi, arī norvēģi neizmantoja pretinieku taktiku pretuzbrukumiem un cīņai pie vārtiem. Jāteic, norvēģiem arī neradās izdevības uzbrukumiem, jo gandrīz pusi perioda - astoņas minūtes - viņi spēlēja skaitliskajā mazākumā. Zviedri pretinieku par šiem pārkāpumiem nesodīja - pirmais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Pirmos vārtus šai mačā guva Zviedrija, otrā perioda pirmajā minūtē, kad Larsu Haugenu pārspēja Gustavs Nīkvists.

Otrās trešdaļas sākumā, spēlējot skaitliskajā mazākumā zviedri divkāršoja pārsvaru, taču pēc minūtes tika pārspēts arī viņu vārtu vīrs Jākobs Markstrēms - vārtus Norvēģijas labā guva Matss Roseli Olsens - 2:1. Pēc vārtu guvumiem spēle kļuva aktīvāka, un zviedri guva trešos vārtus. Tomērs uz perioda beigām norvēģi nolēma pacīnīties par kādu kopvērtējuma punktu un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šāda taktika attaisnojās un Andreass Martinsens samazināja Zviedrijas pārsvaru līdz minimumam - 2:3. Arī turpinājumā norvēģi spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, izveidoja vairākus ļoti bīstamus momentus pie Markstrēma vārtiem, taču pārspēt teicami spēlējošo zviedru vārtsargu viņiem neizdevās.

$duelID=339;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Plašāku sestdienas spēļu aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!