Foto: Reuters/Scanpix
Par pasaules čempionāta pēdējo pusfināla dalībnieci ceturtdienas vakarā kļuva Zviedrijas hokeja izlase, kas spraigā cīņā ceturtdaļfinālā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pieveica mājinieci Baltkrieviju.

Tagad pusfinālā sestdien zviedri tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas izlasi, bet otrā pusfinālā spēlēs Somijas un Čehija.

Pirmais periods neliecināja, ka spēlē varētu būt spriedze līdz pat pēdējām sekundēm, jo laukumā dominēja Zviedrija, kas apspēlēja pretiniekus "pēc visām notīm". Tomēr tikai vienu reizi Zviedrijai izdevās gūt vārtus pirmajās 20 minūtēs - vairākumu realizēja Niklass Danielsons.

$d_id=122; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Otrajā periodā pēc dažām aktīvām epizodēm baltkrievi pamodās un pārņēma iniciatīvu, ko ātri izdevās arī pārvērst "jūtamā rezultātā": pretuzbrukumā skaisti vārtus guva "baltkrievs" Džefss Plets. Baltkrievija turpināja uzbrukt daudz aktīvāk, bet 34.minūtē lieliska iespēja bija Zviedrijai - Diks Akselsons gluži kā Zvaigžņu spēlē rotaļājoties piemānīja vārtsargu, taču trāpīja pa vārtu stabu. Sekoja Baltkrievijas atbilde un mājinieki savu iespēju realizēja - Pleta piespēli gar vārtiem pielaboja Aleksejs Jefimenko, ieraidot ripu vārtos starp zviedru vārtsarga Andersa Nilsona kājsargiem. Baltkrievi varēja palielināt savu pārsvaru, bet iespējas palika neizmantotas, toties Zviedrija vienu no retajām iespējām izmantoja - Džimijs Ēriksons vairākumā panāca 2:2.

Aizraujoši un raiti ritēja mača izšķirošais, trešais periods, bet liktenīgs bija trešdaļas vidus. 53.minūtē, izejot no savas zonas, rupji kļūdījās Matiass Ekholms, ripu pārtvēra Aleksejs Kaļužnijs, kuru zviedram nācās kavēt. Soģi pamatoti piešķīra soda metienu, taču Kaļužnijs arī savu otro iespēju neizmantoja - droši nospēlēja Nilsons. Neilgi pēc tam otro reizi spēlē nostrādāja sporta spēļu nerakstītais likums - "neiesit tu, iesit tev". Baltkrievijas spēlētāji kļūdījās veicot maiņu, un iepriekšējās epizodes neveiksminieks Ekholms pa labo malu apslidoja baltkrievu vārtus un iemeta ripu vārtos no otras malas.

Pēdējās minūtēs Baltkrievija izmisīgi metās atspēlēties, pēdējā minūtē noņēma arī vārtsargu, taču centieni nebija sekmīgi. Tādējādi Baltkrievijai neizdevās atkārtot 2002.gada Soltleiksitijas olimpisko spēļu brīnumu, kad ceturtdaļfinālā izdevās apbēdināt zviedrus. Atceroties 12 gadus senus notikumus, daudzi līdzjutēji tribīnēs bija izlikuši atbilstošus plakātus, taču šoreiz vēsture neatkārtojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!