Foto: AFP/Scanpix
Pirmo uzvaru pasaules hokeja čempionātā sestdien izcīnīja viena no turnīra mājiniecēm Zviedrija, kas ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Spēli abas komandas iesāka ļoti aktīvi, apmainoties ar labiem uzbrukumiem. Līdzīga cīņa bija arī turpinājumā, bet devītajā minūtē čehi palika mazākumā. Lai arī Zviedrija vairākumu neizmantoja, tomēr pāris sekundes pēc tā viņi izvirzījās vadībā. Martins Tērnbergs no aizvārtes atrada brīvo Džimiju Ēriksonu, kurš meta precīzi. Turpinājumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, jo viņiem bija vēl divas iespējas vairākumā, taču tās palika neizmantotas. Perioda izskaņā zviedri labi nocīnījās mazākumā.

Otrā perioda pirmajās minūtēs čehi darbojās aktīvāk, bet zviedri pēc tam panāca 2:0. Pēc Zviedrijas hokejistu saspēles uzbrukumā ripa nonāca pie Henrika Talindera, kurš ar viltīgu metienu no zilās līnijas bija precīzs. Tomēr 33.minūtē vairākumā čehs Jirži Hudlers pēc aizsarga uzmetiena mainīja ripas lidojuma virzienu, vienus vārtus atgūstot.

Pēdējā perioda sākuma čehi spēlēja vairākumā, ar agresīvu spēli cenšoties izlīdzināt rezultātu. Tomēr, kad komandas bija vienādos sastāvos, iniciatīva piederēja Zviedrijai. Mača izskaņā čehi darīja visu, lai izlīdzinātu rezultātu, un pēdējā minūtē viņi ieguva vairākumu, taču zviedri nosargāja savu uzvaru.

Šajā mačā Zviedrijas izlase izdarīja 39 metienus pa vārtiem, kamēr čehi atbildēja ar 18 raidījumiem.

Abām komandām šī bija otrā spēle turnīrā. Čehija pirmajā Stokholmas grupas mačā ar rezultātu 2:0 uzvarēja Baltkrieviju, bet Zviedrija ar 2:3 piekāpās Šveicei.

Vēl Stokholmas apakšgrupa spēlē Norvēģija, Kanāda, Dānija un Slovēnija.

$d_id=35; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Portāls "Delfi" piedāvā unikālu aplikāciju, kurā var sekot līdzi ne tikai rezultāta izmaiņām visās spēlēs, bet iegūt arī sīku jo sīku statistiku - par komandām un individuāli par katru spēlētāju. Šajā sadaļā meklē arī aktuālo turnīra tabulu, kas atjaunosies līdz ar katras spēles beigu signālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!