Foto: AFP/Scanpix
Smagu uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē pirmdien izcīnīja Zviedrijas valstsvienība, kas ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Baltkrieviju.

Maču pārliecinošāk iesāka Zviedrijas hokejisti, tomēr viņi ātri palika mazākumā. Tas Baltkrievijai deva iespējas uzbrukt, taču nesekmīgi. Septītajā minūtē Zviedrijai bija lielais vairākums, kurā tika izdarīts milzīgs spiediens uz pretinieku vārtiem, vārti gūti netika. Vieni no turnīra mājiniekiem turpinājumā vairāk kontrolēja ripu, kamēr baltkrievi atbildēja ar pretuzbrukumiem. Viens no šiem pretuzbrukumiem noslēdzās ar vārtu guvumu, kad vārtsargu pārspēja Konstantīns Koļcovs.

Otrās trešdaļas sakumā komandas apmainījās ar noraidījumiem, bet 26.minūtē Oskars Lindbergs izlīdzināja rezultātu. Viņš vārtus guva ar metienu no asa leņķa, un šis moments notika tik ātri, ka tiesnesim vajadzēja video atkārtojumu, lai pārliecinātos par precīzo metienu. Perioda izskaņā zviedri 20 sekundes atkal varēja spēlēt lielajā vairākumā, bet rezultāts nemainījās.


Baltkrievijas izlase pēdējās 20 minūtēs divas reizes spēlēja vairākumā, divas reizes trāpot pa zviedru vārtu stabu. Tikmēr, spēlējot vienādos sastāvos, iniciatīva bija mājiniekiem, un 52.minūtē svarīgus vārtus savai komandai guva Frederiks Petersons (2:1). Baltkrievijas centieni mača izskaņā pacīnīties par punktiem tomēr bija nesekmīgi.

Zviedriem šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet Baltkrievijai otrais zaudējums.

$d_id=57; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!