Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase trešdien, 11. maijā, guva savu pārliecinošāko uzvaru šāgada pasaules čempionātā, ar 7:3 (3:1, 3:0, 1:2) sagraujot Kazahstānas valstsvienību.

Vienīgo nopietno pretimstāvēšanu Zviedrijai kazahi demonstrēja mača sākumā, kad pirmo sešu minūšu bija izdarījuši piecus metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr zviedri ne reizi nebija traucējuši Vitāliju Koļesņiku. Tas arī bija viss Kazahstānas izlases izpildījumā, jo iniciatīvu savās rokās vairāk nekā pārliecinoši pārņēma Zviedrija.

Līdz pirmās trešdaļas 17. minūtei zviedri jau bija izvirzījušies vadībā ar 3:0, un bija skaidrs, ka šo spēli viņi diez vai zaudēs vai ļaus pretiniekam novest to līdz pagarinājumam, neskatoties uz to, ka Dastins Boids trešdaļas pēdējā sekundē parādīja, ka Kazahstānas vairākums tomēr ir cienījams šajā turnīrā. Naturalizētais kanādietis samazināja zviedru pārsvaru līdz diviem vārtiem - 3:1.

Trešajā periodā Zviedrija guva vēl trīs vārtus, turklāt visos sastāva variantos - komandām spēlējot vienādos sastāvos, vairākumā un arī mazākumā.

Esot vadībā ar piecu vārtu pārsvaru, trešajā trešdaļā zviedri nedaudz "palaidās" un tika sodīti ar vārtu zaudējumu, jo Kazahstāna negrasījās padoties. Divu minūšu laikā kazahi guva divus vārtus un samazināja pretinieku pārsvaru uz pusi - 6:3. Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem Zviedrijas izlases treneris bija ļoti sadusmots un pieprasījs 30 sekunžu pārtraukumu, lai viņa spēlētāji "savāktos".

Punktu šai spēlei sešas minūtes pirms pamatlaika beigām pielika Gustavs Nīkvists, gūstot vēl vienus vārtus mazākumā un panākot "hat trick", kļūstot par šā turnīra labāko vārtu guvēju. Nīkvista kontā tagad ir pieci gūti vārti, par vieniem vairāk nekā somam Patrikam Lainem.

$duelID=319;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc šīs uzvaras Zviedrijas izlase A grupas kopvērtējumā pacēlusies uz otro vietu, bet Kazahstāna saglabā septīto.

Plašāku čempionāta sestās dienas spēļu aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!