Foto: Reuters/Scanpix
Zviedrijas un Krievijas hokeja izlases nav sagaidījušas sastāva papildinājumus pirms pasaules čempionāta no Ziemeļamerikas, uz ko cerēja valstsvienību vadība.

Kā vēsta ārzemju mediji, Zviedrijas izlases rindās šoreiz līdzjutēji neredzēs NHL kluba Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Henrīks Zeterbergs un aizsargs Niklass Kronvals. Zeterbergs no februāra līdz aprīlim nespēlēja traumas dēļ un joprojām viņu nomoka muguras sāpes, bet Kronvals atteicis, jo nesen viņa ģimenē piedzimis bērniņš.

Savukārt Krievijas izlases vadītāji Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš no Ziemeļamerikas nesagaidīs "Red Wings" uzbrucēju Pāvelu Dacjuku un Sentluisas "Blues" uzbrucēju Vladimiru Tarasenko. Abu klubu ģenerālmenedžeri izteikuši lūgumu, neiesaistīt hokejistus gaidāmajā pasaules čempionātā.

Kā norāda "Red Wings", Krievijas izlases kapteinis Dacjuks jau Soču olimpiskajās spēlēs piedalījās ar savainotu ceļgalu, kas viņam liedza vēlāk spēlēt mēnesi. Tāpat Stenlija kausa izcīņā Dacjuks nav varējis spēlēt uz pilnu slodzi, bet tuvākajā laikā "Red Wings" ārsti lems, vai hokejistam ir nepieciešama operācija. Savukārt Tarasenko ir lauzts pirksts, un viņš atveseļošanos veiks sava kluba ārstu uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!