Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pēc sezonas beigām Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Viljams Nīlanders, Markuss Petersons un Linuss Ulmarks pievienosies Zviedrijas valstsvienībai uz pasaules čempionāta spēlēm.

Pasaules čempionāta sākumā Zviedrijas hokeja izlase spēlēja ar trīs piecniekiem, gaidot pastiprinājumu no NHL. Piektdien kļuva zināms, ka komandai pievienosies Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Viljams Nīlanders, kurš NHL regulārajā sezonā guva 34 vārtus un izdarīja
46 rezultatīvas piespēles.

Teodora Bļugera komandas biedrs Pitsburgas "Penguins" rindās Markuss Petersons 72 spēlēs guva divus vārtus un izdarīja 17 rezultatīvas piespēles, bet Bostonas "Bruins" vārtsargs Linuss Ulmarks aizvadīja 41 spēli, kurā vidēji ielaida 91,7% metienu un ielaida 2,45 vārtus.

Līdz ar trīs NHL spēlētāju pievienošanos izlasei, Zviedrija mājās nosūtīja Oskaru Dansku, Kristianu Folinu un Elmeru Sēderblomu, kuri bija ar komandu, bet netika iekļauti pieteikumā.

Neraugoties uz to, ka Zviedrija spēlē nepilnā sastāvā, tā pasaules čempionāta četrās spēlēs guvusi tikai uzvaras, ar 11 punktiem ieņemot pirmo vietu B grupā.

Nākamajās spēlēs Zviedrija tiksies ar ASV, Norvēģiju un Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!