Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2018. gada pasaules hokeja čempionāta Dānijas pilsētā Kopenhāgenā pirmo finālisti kļuva Zviedrijas izlase, kas tādējādi finālā spēlēs otro gadu pēc kārtas.

Zviedrijas izlase sestdien pusfinālā ar rezultātu 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) sagrāva ASV valstsvienību.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Viktors Arvidsons, bet pa reizi vārtus guva Magnus Pājarvi, Patriks Hornkvists, Matiass Janmarks un Adrians Kempe. Savukārt vārtsargs Anderss Nīlsons atvairīja visus 40 pretinieku metienus.

ASV izlase jau no pirmajām minūtēm laukumā darbojās uzbrūkoši un aktīvi, bet 14. minūtē zviedri pretuzbrukumā guva vārtus un izvirzījās vadībā, kad vārtsarga nepiespiesto ripu vārtos raidīja Arvidsons. Otrajā periodā turpinājās ASV pārsvars laukumā, taču Pājarvi mazākumā noslēdza kārtējo pretuzbrukumu, bet trešdaļas vidū zviedri 11 sekunžu laikā guva divus vārtus – vairākumā precīzi meta Hornkvists, bet uzreiz pēc tam Janmarks noslēdza ātru uzbrukumu.

ASV izlase dominēja trešajā periodā, bet vārtus gūt joprojām neizdevās. Deviņas minūtes pirms mača beigām amerikāņi ķērās pie pēdējā salmiņa un mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Arvidsons to izmantoja, metot tukšos vārtos. Noslēgumā Kempe no vārtu priekšas guva vārtus pēc labas piespēles.

Zviedrijas izlases pretinieki finālā būs Kanādas un Šveices pāra uzvarētājs.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu. `

$duelID=1007;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!