Foto: AFP/Scanpix
Par 2017. gada pasaules hokeja čempionāta uzvarētājiem svētdien, 21. maijā, kļuva Zviedrijas izlase, kas neļāva Kanādai trešo reizi pēc kārtas triumfēt pasaules meistarsacīkstēs.
Uzvarētāji tikai otro reizi pasaules čempionāta vēsturē tika noskaidroti pēcspēles metienos - mača pamatlaiks un 20 minūšu pagarinājums noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Līdz šim vienīgo reizi vēsturē pasaules čempions pēcspēles metienos tika noskaidrots 1994. gadā, kad Kanāda ar 2:1 pieveica Somiju.

Abas komandas fināklā sagādājā līdzjutējiem lielisku drāmu un aizraujošu finālu. Gandrīz divus periodus komandas nespēja gūt vārtus, bet otrās trešdaļas beigās zviedri pārsteidza kanādiešus, kad pēc Viktora Hedmana uzmetiena vārtu virzienā ripa ielidoja vārtos un rezultāts kļuva 1:0.
Kanāda par neveiksmi "atriebās" pēdējās trešdaļas sākumā, Raienam O'Reilijam realizējot vairākumu.

Turpinājumā ne pamatlaikā, ne 20 minūšu pagarinājumā komandas savas izdevības neizmantoja, un pirmo reizi pēc mūsdienu izepēles sistēmas finālā bija jāazivada pēcspēles metieni. Tajos precīzi bija Niklass Bekstrēms un Olivers Ekmans-Larsons, kanādieši nepārspēja Hernīku Lundkvistu, un zviedri pirmo reizi kopš 2013. gada kļuva par pasaules čempioniem.

$duelID=701;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!