Foto: AFP/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta spēlē piektdien, 12. maijā, izcīnīja Zviedrijas hokeja izlase, kas bez lielas piepūles ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva Ķelnes grupas pastarīti Itālijas valstsvienību.

Zviedrija pēc uzvaras Ķelnes grupas kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu, apsteidzot ASV un Latviju, mūsu hokejistus nostumjot uz ceturto vietu. Zviedrija ar šo panākumu praktiski nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, bet zviedriem atlikušas spēles pret dāņiem un slovākiem. Tikmēr Itālija tuvojas izkrišanai no elites, jo piecās spēlēs tai ir viens punkts. Itālijai atlikušajās spēlēs pret Vāciju un Dāniju ir nepieciešamas uzvaras, lai cerētu uz palikšanu elitē, jo priekšpēdējā vietā esošā Dānija kā 2018. gada turnīra rīkotāja nevar izkrist no augstākās divīzijas.

Lai gan itāļi spēles gaitā samazināja rezultāta starpību līdz 1:2, Zviedrija pēc otrā perioda bija vadībā ar 3:1, skandināvu uzvara nebija apšaubāma to zviedri apliecināja pēdējās 20 minūtēs, panākot graujošo 8:1. Zviedrijas labā vārtus guva Viktors Rasks, Filips Holms, Jonass Brodīns, Eliass Lindholms, Linuss Omarks, Karls Klingbergs, Joels Ēriksons Eks un Džons Klingbergs. Itālijai vienīgos vārtus guva Džovanni Morīni.

PASAULES ČEMPIONĀTA KOPVĒRTĒJUMS

PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU KALENDĀRS UN REZULTĀTI

$duelID=641;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!