Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase savā otrajā spēlē pasaules čempionātā izcīnīja pirmo uzvaru, ar 7:2 (1:1, 3:1, 3:0) sagraujot turnīra vienu no rīkotājām Vāciju.
Zviedri turnīra ievadā spraigā cīņā pēcspēles metienos ar 1:2 zaudēja Krievijai, bet Vācija pirmajā mačā sagādāja pārsteigumu, ar 2:1 uzvarot ASV.

Zviedri jau pirmajā periodā dominēja laukumā, tomēr to nespēja realizēt. Spēles septītajā minūtē Olivers Ekmans-Larsons ar plaukstas metienu no zilās līnijas guva pirmos vārtus, bet palielināt pārsvaru neizdevās. Turklāt Vācija izmantoja vienu no savām retajām iespējām pirmajā trešdaļā, un 17. minūtē Patriks Hāgers izlīdzināja rezultātu.

$duelID=593;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Otrā perioda septītajā sekundē Vācija palika mazākumā, bet pēc dažām sekundēm to izmantoja zviedri – vairākumu realizēja Viktors Rasks. Raska guvumu gan aizēnoja Eliasa Lindholma trauma: pēc rupja sitiena no muguras pa kājām viņš uz ģērbtuvēm varēja aiziet tikai ar komandas biedru palīdzību.

[WATCH] @VictorRask scores a @swehockeyse power-play goal, but Elias Lindholm is injured on the play by a slash. #IIHFWorlds pic.twitter.com/54fUQjWbkM— Carolina Hurricanes (@NHLCanes) May 6, 2017

Vācija turpināja spēlēt "netīri" un panāca savu, jo zviedru spēle pajuka un vairs nebija tik milzīgs pārsvars. To izmantoja Vācija, vairākumā pēc Filipa Gogulas metiena panākot izlīdzinājumu. Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Linuss Omarks trešo reizi vadībā izvirzīja Zviedriju, bet perioda pēdējās sekundēs Jonass Brodins panāca 4:2, sagādājot mājiniekiem "aukstu dušu".

Pēdējā trešdaļā atkal laukumā pilnībā dominēja Zviedrija, kas neatbildēja uz Vācijas hokejistu provokācijām. Zviedru hokejisti savu pārākumu apliecināja ar vārtu guvumiem: Gabriels Landeskogs palielināja pārsvaru līdz 5:2, bet tad nepilnas pusotras minūtes laikā Viljams Nīlanders guva divus vārtus – 7:2.

Zviedrijai un Vācijai svētdien būs brīvdiena, jo abas komandas jau aizvadījušas pa divām spēlēm. Turnīra turpinājumā 8. maijā zviedri spēlē pret ASV, bet tad 11. maijā – pret Latviju. Tikmēr Vācijai nākamā spēle 8. maijā pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!