Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas hokeja izlases spēlētāji pēc svētdien izcīnītā pasaules čempionu titula neslēpa savu sajūsmu par paveikto, iegūstot zelta godalgas otro gadu pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas izlase svētdien pasaules čempionāta finālā Kopenhāgenā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Šveici un izcīnīja zelta medaļas. Tas Zviedrijai bija otrais tituls pēc kārtas un 11. kopumā.

"Ir fantastiski uzvarēt šajā līmenī. Esmu ļoti laimīgs. Šādi uzvarēt pēcspēles metienos ir tik patīkama sajūta. Neticams veids, kā noslēgt šo sezonu," sacīja Zviedrijas uzbrucējs Liass Andersons, kurš citēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā.

"Mēs vēlējāmies uzvarēt pamatlaikā, bet zinājām, ka būs smaga spēle. Viņi visiem pretiniekiem lika pasvīst sīvās spēlēs. Viņiem bija lieliska aizsardzība, un vārtsargs spēlēja lieliski. Mēs zinājām, ka būs jādara daudz, lai uzvarētu," teica cits zviedru spēlētājs Filips Forsbergs.

Šveices izlases vārtus izslēgšanas spēlēs lieliski sargāja Leonardo Dženoni, un viņam bija smagi redzēt pretinieku līksmošanu. "Esmu ļoti lepns par šo komandu un par paveikto divu nedēļu laikā," teica Dženoni. "Dzirdēt, kā Zviedrija svin čempionu titulu, ir ļoti sāpīgi."

Zviedrijas izlases vārtsargs Anderss Nīlsons arī demonstrēja lielisku sniegumu, un viņu par to slavēja komandas biedrs Hamphuss Lindholms: "Vārtsargs ir mūsu komandas mugurkauls. Ja viņš spēlē labi, tad visai komandai ir vieglāk. To Nīlsons darīja mūsu labā. Viņam bija lielisks turnīrs."

"Man nav vārdu, lai aprakstītu sajūtas," sacīja pats Nīlsons, kurš atcēla atvaļinājumu Losandželosā, lai pievienotos savai izlasei. "Šī ir lieliska sajūta, esmu vienkārši laimīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!