Ar fiasko pasaules hokeja čempionātu pirmdien noslēdza Zviedrijas hokeja izlase, kas pirmo reizi kopš šajā turnīrā notiek izslēgšanas spēles neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Zviedrijas hokejisti A apakšgrupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai, zaudējot izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Zviedrijas izlase spēles devītajā minūtē realizēja vairākumu un izvirzījās vadībā pēc Jespere Frodena precīzā metiena no vārtu priekšas. Turpinājumā ritēja ātrs hokejs, bet zviedriem bija neliels pārsvars laukumā. Trešajā periodā krievi guva divus vārtus 12 sekunžu laikā. Vispirms Antons Sļepiševs pēc Dmitrija Orlova piespēles iedabūja ripu vārtos, bet uzreiz pēc uzvarētā iemetiena laukuma centrā precīzi meta Aleksandrs Barabanovs, kurš pie ripas tika pēc Vladimira Tarasenko metiena.

Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, un tajā lieliskas iespējas izraut uzvaru bija KOK hokejistiem. Tomēr cīņa nonāca līdz pēcspēles metieniem, un Tarasenko ar skaistu "bullīti" piektajā metienu sērijā izrāva uzvaru krieviem.

Tieši uz šo maču KOK komandai pievienojās divas NHL zvaigznes Tarasenko un Orlovs, kuri šajā mačā spēlēja lielu lomu panākumam.

Zviedrijas hokejisti pasaules čempionātu noslēdza ar 10 punktiem septiņās spēlēs. Pēc sešām spēlēm tikpat punkti ir arī Čehijai, bet čehi pieveica zviedrus savstarpējā duelī. Savukārt KOK šobrīd ar 14 punktiem ir A grupas līdere.

Šī ir pirmā reize kopš 1992. gada, kad tika ieviests jaunais pasaules čempionāta formāts, Zviedrija neiekļuva izslēgšanas spēlēs.


KOK – Zviedrija 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0)
Vārtu guvēji: Antons Slepiševs (52:34 min., 1:1), Aleksandrs Barabanovs (52:46 min., 2:1), Vladimirs Tarasenko (pēcspēles metiens) – Jespers Frodens 8:06 min., 0:1, vair.), Viktors Olafsons (55:17 min., 2:2)
Metieni pa vārtiem: 26 (13+7+4+2) – 30 (5+10+12+3)
Soda minūtes: 10 – 4

$duelID=1405;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!