Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas hokeja izlase pirmdien, 7. maijā, ar rezultātu 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pārspēja Francijas izlasi, izcīnot otro "sauso" uzvaru šajā pasaules čempionātā.

Spēle iesākās ar "aukstu dušu" francūžiem, jo zviedri vārtus guva jau 24. sekundē. Vēl pēc piecām minūtēm rezultāts kļuva 2:0, taču Francijas izlase spēja saņemties un deva pieklājīgu pretsparu tehniskajiem un ātrajiem zviedriem, kuru pārsvars šai spēlē bija neapšaubāms.

Mača raksturs mainījās otrā perioda vidū, pēc zviedru trešajiem vārtiem, jo īsi pirms tam Adams Larsons pret Gijomu Leklerku izpildīja "netīru" spēka paņēmienu, ko tiesneši atstāja bez ievērības. Francūži to neaizmirsa un visu atlikušo spēles gaidu izmantoja katru izdevību vai nu atmaksāt pretiniekiem ar to pašu vai izvicināt dūres.

Neskatoties uz kašķīgo noskaņojumu, Francijas izlases spēlētāji izveidoja arī vairākus vārtu gūšanas momentus, taču teicami vārtos darbojās Anderss Nilsons. Savukārt tam, ka zviedri neguva uzvaru ar graujošu rezultātu, francūžiem jāpateicas Ronana Kemenē sniegumam viņu vārtos.

Zviedrijas izlasei pec trim uzvarām trīs spēlēs A grupas kopvērtējumā ir tikpat daudz punktu, cik Krievijai, taču sliktāka gūto-zaudēto vārtu attiecība un otrā vieta.

$duelID=929;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!