Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases uzbrucējs Markuss Krīgers, kā arī citi spēlētāji, pēc komandas triumfa šāgada pasaules čempionātā atzina, ka šī uzvara izcīnīta, pateicoties pieredzējušā vārtsargs Henrika Lundkvista pūlēm.

Kā ziņojām, Zviedrijas izlase turnīra finālspēlē ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētāju Kanādu.

"Esmu zaudējis divos finālos, pasaules čempionātā un olimpiādē, beidzot uzvara!" pēc spēles priecājās Krīgers. "Pēc pirmā pagarinājuma domāju, ka būs otrais, bet izrādījās, ka jāmet "bullīši". Lundkvists bija lielisks, uzdāvināja mums uzvaru!"

"Jūs pat iedomāties nevarat, cik neticama mums savācās komanda," aizsargu Oliveru Ekmanu-Larsonu citē izdevums "Sport Ekspress". "Tāpēc mēs vienkārši nedrīkstējām zaudēt, pat Kanādai!"

Arī Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnbergs uzteica Lundkvista spēli un atzina, ka uzvarēts tika līdzvērtīgs pretinieks. "Spēle bija ļoti līdzīga, nav ko teikt," viņš saka. "Pat pagarinājums bija ļoti līdzīgs metienu un momentu ziņā. Svari varēja nosvērties jebkuras komandas pusē. Finālam tādam ir jābūt. Kanādai bija izcila komanda, noņemu cepuri Džona Krīgera priekšā."

"Beidzot spējām uzvarēt, citādi pēdējos divus gadus izlidojām ceturtdaļfinālā," piebilst treneris. "Lundkvists ir viens no labākajiem vārtsargiem pasaulē, un viņš nozīmīgi pastiprināja mūsu aizsardzību. Patiesībā komanda kā puzle salikās turnīra laikā, kad mums pievienojās Lundkvists, Bekstrēms un Lindbergs. Turklāt mēs visu laiku uzlabojām sniegumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!