Foto: AP/Scanpix/LETA
16 gadus vecais Konors Bedārs otrdien guva četrus vārtus pasaules junioru čempionāta spēlē, sekmējot Kanādas U-20 hokeja izlases uzvaru.

Kanādieši ar rezultātu 11:2 (5:0, 1:1, 5:1) sagrāva vienaudžus no Austrijas.

Bedārs otrdien kļuva par visu laiku jaunāko Kanādas hokejistu, kurš pasaules junioru čempionāta mačā guvis četrus vārtus. 1978. gadā 16 gadu vecumā ar "hat-trick" izcēlās Veins Greckis.

"Dzirdēt savu vārdu līdzās viņam šķiet neticami, lai arī par kādu pagodinājumu ir runa," teica Bedārs, kurš šajā mačā 12 reizes meta pa vārtiem. "Taču tā ir tikai otrā spēle čempionātā, tāpēc centīšos sevi nepārvērtēt."

Otrdien pasaules junioru čempionātā bija paredzētas divas spēles, bet diviem ASV hokejistiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi visa komanda nonāca pašizolācijā.

Balstoties uz Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem, ASV izlase saņēma tehnisko zaudējumu 0:1. Pēc turpmākajām pārbaudēm tiks vērtēts karantīnas statuss un tas, vai ASV varēs piedalīties trešdienas mačā pret Zviedriju.

A apakšgrupā pēc divām spēlēm pa sešiem punktiem ir Kanādai un Somijai, divus punktus guvusi Vācija, viens ir Čehijai, kamēr Austrija ir bešā. B grupā seši punkti ir Zviedrijai, pa trīs sakrājušas ASV, Krievijas un Šveices izlase, bet Slovākija cīnās bez punktiem.

Šogad neviena no izlasēm nepametīs elites divīziju, kurā nākamgad cīnīsies 11 komandas, bez šīm desmit valstsvienībām meistarsacīkstēs piedaloties arī pirmās divīzijas A grupas uzvarētājai Baltkrievijai.

2022. gada pasaules čempionāts U-20 hokeja izlasēm Edmontonā norisināsies līdz 5. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!