Foto: AFP/Scanpix
40 gadu vecumā par profesionālā hokejista karjeras beigām paziņojis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Islanders" centra uzbrucējs un kapteinis Dugs Veits.

Veits, kurš NHL pavadījis 19 gadus, lielāko daļu šīs sezonas izlaida muguras savainojuma dēļ, laukumā dodoties vien 18 spēlēs.

Veits gan turpinās strādāt komandā, darbojoties kā galvenā trenera palīgs un īpašais ģenerālmenedžera Gārta Snova palīgs.

"Es zināju, ka šis brīdis reiz pienāks," ar asarām acīs stāstīja Veits. "Lai cik tas nebūtu smagi, esmu ļoti gandarīts par manu karjeru. Neko nedrīkst nožēlot. Vienīgais, ko vēlētos, ir labāku veselību."

2005./2006.gada sezonā Veits ar Karolīnas "Hurricanes" komandu kļuva par NHL Stenlija kausa ieguvēju, bet ASV izlases sastāvā viņš piedalījies trijās Olimpiskajās spēlēs, 2002.gadā tiekot pie sudraba medaļas.

Savas karjeras laikā Veits NHL aizvadīja 1238 spēles sešu komandu sastāvos, gūstot 278 vārtus, kas līgas visu laiku rezultatīvāko amerikāņu sarakstā viņu ierindo sestajā vietā.

"Man šī būs vienkārša pāreja. Es būšu klāt katrā spēlē, barojoties no sportiskās enerģijas," piebilda Veits.

Šīs sezonas NHL regulārā čempionāta noslēgumā "Islanders" komanda ierindojās priekšpēdējā, 14.vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!