Foto: F64

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols sestdien Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) pirmajā "play-off" mačā izcēlās ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot viņa pārstāvētajai "Orebro" izcīnīt uzvaru.

"Orebro" viesu lomā ar rezultātu 7:2 (0:1, 2:0, 5:1) sagrāva Oskara Cibuļska un Kristera Gudļevska pārstāvēto Jēvles "Brynas", izvirzoties "play-off" pirmās kārtas sērijā vadībā ar 1-0.

Vispirms Ābols otrā perioda beigās izvirzīja vadībā "Orebro" vienību, bet trešās trešdaļas ievadā dubultoja komandas pārsvaru, panākot rezultātu 3:1. Spēles pēdējās trīs minūtēs Latvijas hokejists guva arī komandas sestos un septītos vārtus.

Ābols uz ledus bija 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā četriem gūtajiem vārtiem pievienoja arī divas rezultatīvas piespēles, aizvadot pārliecinoši rezultatīvāko maču šosezon. Viņš arī sešas reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja 36,6% iemetienu un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Tikmēr pretinieku rindās Cibuļskis laukumā bija 13 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem.

Savukārt Gudļevskis spēli sāka uz rezervistu soliņa un laukumā devās vien trešās trešdaļas ievadā, kad rezultāts jau bija 1:3. Viņš atvairīja astoņus no 11 pretinieku metieniem.

Otrā sērijas spēle paredzēta 28.martā.

Pagājušajā sezonā Vekšes "Lakers" finālā pieveica "Rogle" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!