Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli viņa un Kristapa Zīles pārstāvētās "Orebro" zaudējumā savā laukumā Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) spēlē, bet Zviedrijas čempionātā "Lulea" komandas rindās Dans Ločmelis aizvadīja otro spēli.

Ābola un Zīles pārstāvētā "Orebro" mājās ar 3:5 (0:3, 2:1, 1:1) piekāpās "Malmo".

Ābols rezultatīvi piespēlēja komandas trešo vārtu guvumā 38 sekundes pēc trešās trešdaļas sākuma, rezultātam kļūstot 3:4.

Komandas kapteinis uz ledus pavadīja 21 minūti un 44 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 53,85% iemetienu.

Aizsargs Zīle palīdzēja 16 minūtēs un 49 sekundēs iekrāja +/- rādītāju -1.

40 mačos Ābols guvis 12 vārtus un 17 reizes rezultatīvi piespēlējis, bet Zīle piecās SHL cīņās ir sakrājis divas rezultatīvas piespēles.

"Lulea" komandas rindās zaudējumā savā laukumā ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) aizsarga Oskara Cibuļska un vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētajai Jēvles "Brynas 18 gadus vecais Latvijas uzbrucējs Dans Ločmelis.

Otrajā spēlē SHL viņš laukumā pavadīja trīs minūtes un 24 sekundes, reizi mezdams pa vārtiem. Ločmelis bija "Lulea" sastāvā jau otrdienas mačā, taču laukumā tad nedevās.

Pretinieku rindās Cibuļskis laukumā bija 11 minūtes un deviņas sekundes, vienreiz metot pa vārtiem un nopelnot +/- rādītāju +1, bet Gudļevskis palika uz rezervistu soliņa.

Vēl vienā cīņā Roberta Mamčica pārstāvētā "Linkoping" mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja "Timra".

Mamčics spēlēja desmit minūtes un 51 sekundi, reizi metot pa vārtiem un pielietojot vienu spēka paņēmienu.

Turnīra tabulā ar 77 punktiem 44 mačos "Lulea" ieņem ceturto vietu, 70 punktiem 45 mačos sestā ir "Orebro", "Brynas" 56 punkti 44 spēlēs dod desmito vietu, bet "Linkoping" ar tādu pašu bilanci ir 11. 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!