Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols ceturtdien Davosā rezultatīvi piespēlēja, sekmējot viņa un Riharda Mareņa pārstāvētās Zviedrijas komandas "Orebro" iekļūšanu Špenglera kausa pusfinālā.

"Orebro" ceturtdaļfinālā ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Kanādas hokejistu vienību.

Rezultātu Fīlips Berglunds atklāja pēc spēlētām 12 minūtēm, kad līdz vairākuma beigām bija atlikušas astoņas sekundes. Rezultatīva piespēle tika arī Ābolam.

2:0 trešā perioda 21.sekundē panāca Līnuss Ēberjs, vārtus gūdams tikai vienu sekundi pēc vairākuma beigām.

54.minūtē vienus vārtus atguva Kriss Didomeniko, panākot 1:2.

26 sekundes pirms mača beigām ripu jau tukšos vārtos raidīja Matiass Brome.

Jau ziņots, ka Riharda Torriāni vārdā nodēvētajā grupā "Orebro" ar 2:5 piekāpās Šveices komandai "Ambri-Piotta", bet ar 5:2 guva panākumu pār Helsinku IFK, ar trim punktiem grupā ieņemot otro vietu, bet pusfinālā uzreiz kā grupas uzvarētājai nokļūstot "Ambri-Piotta".

Pusfinālā "Orebro" tiksies ar Prāgas vienību "Sparta".

Grupu uzvarētājas uzreiz iekļuva pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnās "play-off" pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Pērngad Covid-19 dēļ turnīrs tika atcelts dienu pirms tā sākuma. 2020.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs nenotika pirmoreiz kopš 1956.gada, bet 2019.gada turnīrā uzvarēja Kanādas izlase.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas norisinājies 93 reizes. Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējusi 16 reizes, par reizi mazāk tas izdevies "Davos", bet septiņas reizes uzvarējusi Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Šveices vienību Ženēvas "Servette".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!