Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro" komanda pirmdien izstājās no Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) izslēgšanas turnīra, bet Čehijas čempionāta izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu ar zaudējumu sāka aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda.

"Play-off" pirmās kārtas otrajā spēlē "Orebro" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) piekāpās Vekšes "Lakers", sērijā līdz divām uzvarām ciešot neveiksmi ar 0-2.

Ābols šajā spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli mājinieku pirmo vārtu guvumā, nopelnīdams savu vienīgo punktu SHL izslēgšanas turnīrā. Uzbrucējs laukumā pavadīja 20 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Regulārajā čempionātā Ābols 45 mačos guva 18 vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, būdams piektajā vietā līgas labāko snaiperu sarakstā.

"Orebro" regulārajā turnīrā izcīnīja desmito vietu un kā pēdējā kvalificējās izslēgšanas turnīram, kamēr "Lakers" ieņēma septīto pozīciju.

Savukārt "Mountfield" pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Brno "Kometa", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Cibuļskis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 36 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Bičevskis nospēlētajās 14 minūtēs un 17 sekundēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja astoņos no 11 iemetieniem un ieguva negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šonedēļ izslēgšanas turnīru no ceturtdaļfināla sāks arī aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kas spēkosies pret Vitkovices "Ridera'".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka zaudējumus Čehijas čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja latviešu aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani", kā arī uzbrucēja Roberts Bukarta pārstāvētā Prāgas "Sparta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!