Foto: LETA

Latviešu hokeja uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien guva savus pirmos vārtus šosezon Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) spēlē.

Ābola pārstāvētā "Orebro" komanda savā laukumā ar 3:6 (1:1, 2:3, 0:2) piekāpās Kārlstades "Farjestad" hokejistiem.

Ābols izcēlās ar vārtu guvumu pirmajā trešdaļā, tobrīd izlīdzinot rezultātu. Pēc tam rezultāts gan īsu brīdi bija arī 2:2, taču turpinājumā spēcīgāki izrādījās viesi.

Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 14 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo metienu pa vārtiem, kā arī spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ābols sezonas sākumā nevarēja palīdzēt komandai, jo pārbaudes mačā lauza pirkstu. Sestdien viņš aizvadīja pirmo oficiālo spēli jaunajā sezonā, kad zaudējumā 1:3 pret Jenčēpingas HV-71 viņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Ar deviņās spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem "Orebro" vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem 13.vietu starp 14 komandām, kamēr pirmajā pozīcijā ar 21 punktu ir "Linkopings". Ābola pārstāvētā vienība pagaidām atrodas riska zonā, jo pēdējās divas komandas sezonas noslēgumā zaudē vietu valsts augstākajā līgā.

Ābols "Orebro" vienībai pievienojās pērn jūnijā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Erebrū komandas sastāvā viņš aizvadīja 26 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, tomēr nozīmīgu lomu nespēja iegūt.

Janvārī Ābols tika izīrēts Zviedrijas otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienībai "Karlskoga", kuras sastāvā 18 cīņās guva septiņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!