Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien guva vārtus Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) regulārā čempionāta mačā, kaldinādams "Orebro" komandas uzvaru pār "Timra" vienību.

"Orebro" viesos ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja pastarīti "Timra", gūstot svarīgus punktus cīņā par SHL izslēgšanas turnīru.

Ābols vārtus guva otrā perioda 12. minūtē, kad Latvijas hokejists panāca 2:1. Viņš šajā mačā laukumā pavadīja 13:38 minūtes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja 54% iemetienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Ābols 41 mačā guvis 17 vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, kas viņam dod sesto vietā līgas labāko snaiperu sarakstā.

Ar 48 spēlēs izcīnītiem 65 punktiem "Orebro" vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem 11. vietu starp 14 komandām, bet tikpat punkti ir desmitajā vietā esošajai "Linkopings" vienībai.

SHL izslēgšanas spēles sākas, "wild card" kārtā tiekoties septītajai pret desmito vietu, kā arī astotajai un devītajai labākajai līgas komandai. Abu sēriju uzvarētājas pievienojas čempionāta sešām labākajām vienībām ceturtdaļfinālā.

Līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas četras spēles.

Savukārt Latvijas hokejisti Guntis Galviņš, Roberts Bukarts un Edgars Kulda otrdien izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm Čehijas augstākās līgas regulārā čempionāta priekšpēdējos mačos, viņu pārstāvētajām komandām spēlējot ar mainīgām sekmēm.

Aizsarga Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja Homutovas "Pirāti" hokejistus. Galviņš šosezon 46 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Prāgas "Sparta" viesos ar 3:7 (0:4, 2:2, 1:1) kapitulēja Brno "Kometa" vienībai. Bukarts šajā sezonā 46 spēlēs izcēlies ar septiņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat neveiksmi cieta uzbrucēja Edgara Kuldas un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani", kas viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) atzina "Olomouc" pārākumu. Freibergs šosezon 48 cīņās guvis četrus vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles, bet Kulda 48 mačos atzīmējies ar 11 vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!