Foto: Zemgale/LLU

Pēc pēc uzvarām sezonas pirmajos divos Somijas pēc spēka otrās līgas "Mestis" spēlēs Latvijas hokeja čempiones "Zemgale/LLU" galvenais treneris Artis Ābols akcentēja sava laukuma priekšrocības.

Jau ziņots, ka Jelgavas komanda pagājušās nedēļas izskaņā abās spēlēs savā laukumā uzvarēja "Peliitat" vienību, kas pagājušajā sezonā bija viena no vājākajām līgā, - 4:3 un 4:2.

"Ieraudzījām to, ko arī gaidījām, ka "Mestis" ir ļoti laba un spēcīga līga. To pierādīja arī "Peliitat" komanda – ātra, mobila, labi slidojoša, labi ar ripu darbojošās. Kā zināms šī nebija līgas "top" komanda," Latvijas čempionu mājaslapā citēts Ābola sacītais.

"Zemgale/LLU" mājas laukums Jelgavā ir mazākais "Mestis" līgā, kas rada zināmas priekšrocības, turklāt pretinieki spēlēt pie tādiem izmēriem nav raduši.

"Tā ir lieta, kurai būs jāpielāgojas, un mēs par to zinājām vēl pirms dalības čempionātā. Par to esam runājuši ar puišiem. Jā, zinām, ka mums ir mazākais laukums līgā. Loģiski, ka spēlējot aizsardzībā, tas rada zināmas priekšrocības," norādīja Ābols. "Bet arī pretiniekiem aizsardzības zona ir mazāka un viņiem arī aizsardzībā ir vieglāk."

Turpmākajos mačos "Zemgale"/LLU jau otrdien un trešdien spēlēs ar pagājušās sezonas "Mestis" vājāko vienību Tamperes "KooVee", bet 7.un 8.oktobrī izbraukumā atkal tiksies ar "Peliitat", aizvadot četras spēles piecās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!