Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases trenera asistents Artis Ābols jau 2021. gada pasaules hokeja čempionāta laikā jutis pazīmes, ka valstsvienības sadarbība ar Bobu Hārtliju varētu pārtrūkt, īpašā intervijā ar mediju MVP atklāja speciālists.

Artis Ābols par Hārtlija asistentu strādāja katrā no četriem čempionātiem, kuros kanādietis vadīja Latvijas izlasi. Speciālists intervijā medijam MVP neslēpj, ka tieši viņš pats ļoti daudz ieguvis no darba ar Stenlija kausu izcīnījušo treneri.

"Ja prasītu, kurš visvairāk no viņa ieguva, gribētu teikt, ka tas biju es," stāsta Ābols. "Man ir palaimējies būt asistentam [Jūliusam] Šupleram, [Pekam] Rautakallio, [Tedam] Nolanam un Bobam, arī tam pašam [Sergejam] Svetlovam. No katra varēja kaut ko redzēt. Varu viennozīmīgi pateikt, ka Bobs ir spēcīgākais, ar kuru man nācies strādāt. Tieši skrupulozas pieejas un profesionalitātes ziņā."

"Saprotu, ka spēlētājiem [pie Hārtlija] – it sevišķi uzbrucējam – absolūti nav viegli. Treniņprocess bija vairāk vērsts uz aizsardzību un darbu bez ripas. Visas tās attiecības ir ļoti labas, bet domāju, ka visu gadu ar viņu strādāt kopā arī nebūtu viegli kā palīgam. It kā viss ir pozitīvi, bet ir tāda motivējoša un laikam vajadzīga spriedze," spriež treneris.

Runājot par pozitīvajām iezīmēm attiecībā uz spēlētājiem, Hārtlijs galvenokārt panācis, ka Latvijas izlase, spēlējot bez ripas, strādājusi, izsakās Ābols. Pašmāju treneris uzsver, ka šo gadu laikā teju visās spēlēs pret rangā augstāk esošām izlasēm vienība cīnījusies par uzvaru līdz spēles izskaņai.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Hārtlija sadarbība pārtrūka jūlija izskaņā, kad vismaz oficiāli tapa zināms, ka kanādietim aizņemtība Omskas "Avangard" klubā neļaus vadīt Latvijas izlasi olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

"Man personīgi kaut kāda nojausma sāka rasties pasaules čempionātā," atzīst Ābols. "Kad tas notika, teikšu godīgi, man bija vilšanās un dusmas. Viss – jaunā federācijas [vadība] izveidota, visa šī komanda – bija virzīts ar mērķi par olimpiskajām spēlēm. Jā, mērķis ir sasniegts, bet runāju par to konkrēto brīdi un viņa aiziešanu."

"Čempionāta beigās bija viena situācija, kuru necitēšu. Pēc tam jau tālāk, kā situācija attīstījās, bija pamatojums tam, kāpēc man bija dusmas par to. Bet es nestāstīšu, kas, ko un kā," taujāts par brīdi, kad radusies minētā nojausma, atbildēja Ābols.

Intervijas gaitā Ābols medijam MVP arī klāstīja par Hārtlija piesaukto sapni ar Latvijas izlasi doties uz olimpiskajām spēlēm. Pašmāju treneris tostarp atminējās konkrētu sapulci pirms kādas pasaules čempionāta spēles, pirms kuras Hārtlijs veicis īpašu uzrunu. Šis un citi stāsti dzirdami intervijā "'MVPersonība': Artis Ābols par dusmām uz Hārtliju, zagšanu ģērbtuvēs, vectēva sentimentu, kara draudiem", kas atrodama ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!