Foto: IIHF

Nosaukti Latvijas U-20 valstsvienības kandidāti pasaules čempionātam elites divīzijai, kas no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Monktonā un Halifaksā, informē Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas junioru kandidātu pulkā iekļauti 18 uzbrucēji, 11 aizsargi un četri vārtsargi.

Arta Ābola vadītā Latvijas U-20 hokeja valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam uzsāks pirmdien, 12. decembrī Daugavas ledus hallē. Uz Kanādu Latvijas juniori dosies 18. decembrī.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība pirms pasaules čempionāta Kanādā aizvadīs divas pārbaudes spēles, tiekoties ar Čehiju (20. decembris) un Vāciju (22. decembris).

Latvijas izlase B apakšgrupā Halifaksā spēkosies ar ASV, Somiju, Šveici un Slovākiju. ¼ finālā iekļūs pa četrām labākām komandām no A un B apakšgrupas, bet piektā vietā esošās vienības cīnīsies par "izdzīvošanu".

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāks 26. decembrī, kad spēkosies ar ASV komandu. Dienu vēlāk mūsu hokejisti tiksies ar Šveices vienaudžiem, bet 29. decembrī gaidāms duelis ar Somijas komandu. Savukārt apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30. decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Augustā U-20 pasaules čempionātā elites divīzijā Edmontonā mūsu komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ierindojoties augstajā septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!