Foto: orebro hockey
Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien guva vārtus Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā, sekmējot savas un Riharda Mareņa pārstāvētās "Orebro" komandas uzvaru.

Erebrū vienība mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pārspēja "Lulea" vienību.

Ābols vārtus guva otrā perioda 13.minūtē, kad ar metienu no tuvas distances realizēja vairākumu, panākdams 2:1. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 18 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 50% iemetienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Marenis, atgriežoties laukumā pēc trīs spēļu diskvalifikācijas, deviņi minūšu un 12 sekunžu laikā vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrālas lietderības.

Ābols šosezon 27 mačos guvis astoņus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, bet Marenis līdzšinējās divās SHL spēlēs ir bešā.

"Orebro" pēc šī mača dosies uz Davosu, kur gada nogalē piedalīsies prestižajā Špenglera kausā.

Ar 47 punktiem 28 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.

Vācijas čempionātā (DEL) Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus un realizēja pēcspēles metienu sērijas raidījumu, taču ar to nebija gana, lai Izerlonas "Roosters" komanda izcīnītu uzvaru - mājās ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā tika zaudēts Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" hokejistiem.

Daugaviņš astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 2:1, taču nepilnas divas minūtes pirms finālsvilpes pretinieki izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienu sērijā latvietis bija vienīgais no mājiniekiem, kuram izdevās pārspēt viesu vārtsargu.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņam šajā sezonā 31 mačā ir 12 gūti vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

DEL turnīra tabulā Mika Indraša pārstāvētā Šveningenas "Wild Wings" ar 44 izcīnītiem punktiem 30 mačos atrodas devītajā vietā, kamēr "Roosters" ar 41 punktu 31 spēlē ierindojas 11.pozīcijā 15 komandu konkurencē.

Savukārt Čehijas ekstralīgā Roberts Bukarts guva savus 14.vārtus šajā sezonā, viņa pārstāvētajai Vītkovices "Ridera" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Ridera" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:3, 0:0, 0:1) papildlaikā atzina Hradeckrālovas "Mountfield" pārākumu.

Otrā perioda 14.minūtē Bukarts pie vārtiem dabūja atlēkušo ripu un raidīja to tīklā, tobrīd panākdams 3:2. Latviešu uzbrucējs šajā cīņā 17 minūtēs un septiņās sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon Bukarts guvis 14 vārtus, kas ir ceturtais labākais rādītājs ekstralīgā, kā arī iekrājis 25 punktus, šajā rādītājā ieņemot septīto pozīciju.

Citā mačā aizsargs Kārlis Čukste atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr Tršinecas "Ocelārži" mājās ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja Karlovi Vari "Energie".

Vārtu guvumā asistēja aizsargs arī aizsargs Kristaps Zīle, Litvīnovas "Verva" hokejistiem mājās ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspējot Liberecas "Bīlī Tygrži". Mājiniekiem laukumā devās arī Ralfs Fribergs, bet pieteikumā nebija Jāņa Jaka, tāpat kā pretinieku rindās Uvja Jāņa Balinska.

Ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī aizsargi Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, taču viņu pārstāvētā Kladno "Rytīrži" viesos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Brno "Kometa" komandai. Kladno vienības otrajā vārtu guvumā ar Sotnieku saspēlējās leģendārais Jaromīrs Jāgrs.

Vēl mačā, kurā tikās trīs Latvijas hokejisti, uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu un aizsargu Kristoferu Binduli ierindā.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!