Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien savstarpēji tikās četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas, uz ledus izgāja arī vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Teodora Bļugera un Kristofera Binduļa pārstāvēto komandu duelī uzvarēja Vilksbāras/Skrantonas "Penguins", kas ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) pārspēja Hēršijas "Bears".

"Penguins" kapteiņa asistents Teodors Bļugers šajā spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, diviem metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu, +1, bet "Bears" aizsargs Kristofers Bindulis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Savukārt Rūdolfa Balcera pārstāvētā Belevillas "Senators" komanda ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Ņikitas Jevpalova Lavalas "Rockets" vienībai. Abi Latvijas uzbrucēji šo spēli noslēdza bez rezultativitātes punktiem un neitrāli lietderības koeficientu. Balceram trīs metieni pa vārtiem, Jevpalovam — divi.

Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Klīvendas "Monsters" komanda ar 4:5 (1:2, 2:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Toronto "Marlies".

"Monsters" vārtus šoreiz sargāja latviešu vārtsargs, kurš atvairīja 28 no 33 pretinieku metieniem.

No šīm piecām komandām AHL čempionāta Austrumu konferences kopvērtējumā visaugstāk ir Klīvlendas "Monsters", kas pēc 20 spēlēm ieņem sesto vietu. Vilksbāras/Skrantonas "Penguins" ir devītajā, bet Belevilas "Senators" , Hēršijas "Bears" un Lavalas "Rockets" noslēdz kopvērtējumu, ieņemot attiecīgi 14., 15. un 16. vietu. Šīs komandas aizvadījušas pa 21 spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!