Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, sekmējot Beikersfīldas "Condors" komandas uzvaru.

"Condors" viesos ar rezultātu 5:3 (2:1, 0:1, 3:1) pārspēja Sanhosē "Barracuda" komandu ar aizsargu Kārli Čuksti sastāvā.

Jānis Jaks rezultatīvi piespēlēja trešajā periodā pēc nospēlētām divām minūtēm, kad palīdzēja panākt rezultātu 3:2. Aizsargs izdarīja piespēli, pēc kuras Makss Gildons izpildīja metienu no zilās līnijas. Ripa atleca pret laukuma apmali, bet pie tās pirmais bija Devins Broso, kurš to raidīja vārtos.

Jaks šajā mačā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2, kamēr Kārlis Čukste vienreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīvas lietderības -1.

Jaks šosezon 18 spēlēs guvis divus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +4, bet Čukste, daļu sezonas pavadot ECHL turnīrā, piecās spēlēs guvis vienus vārtus un nopelnījis negatīvu lietderību -2.

"Condors" ar 43 punktiem 34 spēlēs ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijā, kamēr "Sharks" ar 36 punktiem 34 dueļos ir ceturtā. Klusā okeāna divīzija šosezon AHL būs vienīgā, kurā norisināsies izslēgšanas turnīrs.

Savukārt zaudējumu pirmdien piedzīvoja uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Providensas "Bruins", kas viesos ar 3:4 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Bridžportas "Sound Tigers" pārākumu.

Uzbrucējs šajā spēlē viens metiens pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients -1, bet sezonā kopumā Eduards Tralmaks septiņās spēlēs sakrājis divus vārtus un negatīvu lietderību -1.

"Bruins" ar 32 punktiem 24 spēlēs ir pirmā starp trim Atlantijas divīzijas komandām.

AHL sezona sākās 5. februārī un tajā 28 vienības sadalītas pa piecām divīzijām, kurās nav vienāds komandu skaits. Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs arī nevienādu spēļu skaitu, bet Kaldera kausa izcīņu nav paredzēts izspēlēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!