Foto: AFP/Scanpix/LETA

Augustā pēkšņi mirušā bijušā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzbrucēja Džimija Heisa organismā nāves brīdī konstatēta fentanīla un kokaīna klātbūtne.

31 gadu vecais Heiss, kurš karjeras laikā aizvadīja septiņas sezonas NHL, 23. augustā nomira savās mājās Masačūsetsas štata Miltonā.

Štata tiesu medicīnas eksperts viņa nāvi atzinis par nejaušu saistībā ar "akūtu intoksikāciju fentanīla un kokaīna kopīgas iedarbības rezultātā", vēstīja laikraksts "Boston Globe".

Heisa atraitne Kristena laikrakstam atzina, ka bijusi šokā par narkotiku saistību ar vīra nāvi, jo domājusi, ka viņš miris pēc "sirdslēkmes vai kā tamlīdzīga". "Mājās nekad nekas neliecināja, ka viņam būtu atkarība," piebilda atraitne.

Bijušā hokejista tēvs Kevins, kurš sevi raksturo kā atkarīgo, atzinis, ka pirms apmēram pusotra gada ievērojis izmaiņas dēla uzvedībā, kas uzreiz radījušas aizdomas par atkarību no tabletēm. Viņš stāstīja, ka runājis ar dēlu par atkarību un piedāvājis palīdzību. Vēlāk Heiss tēvam atzinies, ka pēc traumas gūšanas sācis lietot pretsāpju līdzekļus un nav spējis pārtraukt to lietošanu.

Heiss centies uzveikt savu atkarību, tomēr nomira vienu dienu pēc sava dēla otrās dzimšanas dienas.

Piektdien Ņūdžersijas "Devils" un Čikāgas "Blackhawks" spēlētāji pirms spēles iesildījās kreklos ar bijušā komandas biedra Heisa vārdu, bet "Devils" spēles laikā tika pārraidīts piemiņas video.

Džimijs Heiss ir Filadelfijas "Flyers" centra uzbrucēja Kevina Heisa brālis, kā arī radinieks hokejistiem Tkečakiem un Ficdžeraldiem.

Heiss savu pēdējo sezonu profesionālajā hokejā pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Vilksas-Bāras/Skrentonas "Penguins", 2018./2019. gada sezonā spēlējot kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodora Bļugera.

NHL viņš septiņu sezonu laikā pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks", Floridas "Panthers", Bostonas "Bruins" un Ņūdžersijas "Devils" vienības. NHL regulārajā čempionātā amerikāņu uzbrucējs 334 mačos guva 54 vārtus un atdeva 55 rezultatīvas piespēles. Stenlija kausā viņš piedalījās tikai divās spēlēs, paliekot bez punktiem.

2008. gada NHL draftā viņu ar 60.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pāris gadus vēlāk uz viņu tiesības ieguva "Blackhawks". Tajā pašā gadā viņš Bostonas koledžas komandas "Eagles" sastāvā kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!