Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Anaheimas "Ducks" pirmdien paziņoja, ka iemūžinās bijušo spēlētāju Pola Karijas un Skota Nīdermaijera numurus, ziņo NHL.

Karija "Ducks" sastāvā aizvadījis deviņas sezonas un spēlēja komandā ar 9. numuru. Uzbrucēja krekls ar viņa numuru tiks iemūžināts 21. oktobra spēlē pret Bufalo "Sabres" komandu.

Laika posmā no 1994. gada līdz 2003.gadam Karija "Ducks" sastāvā ir aizvadījis 606 spēlēs, kurās guvis 300 vārtus un izdarījis 369 piespēles. Viņš ir trešajā vietā vārtu guvumos un ceturtajā vietā rezultatīvajās piespēles Anahaimas komandas vēsturē. Karija 2017. gadā tika uzņemts NHL Hokeja slavas zālē.

"Šis ir kaut kas īpašs, par ko es nekad nebiju sapņojis, " atzīst Karija. "Esmu ļoti pateicīgs "Ducks" organizācijai un vēlos nosvinēt šo pasākumu kopā ar visiem komandas faniem."

Nīdermaijers spēlēja "Ducks" ar 27. numuru laika posmā no 2005. gada līdz 2010. gadam. 2007. gadā ar Anahaimas komandu viņš izcīnīja Stenlija kausu un bija arī komandas kapteinis. Stenlija kausa finālsērijā Nīdermaijers tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. 371 spēlē ar "Ducks" Nīdermaijers guvis 60 vārtus un atdeva 204 rezultatīvas piespēles.

Nīdermaijera kreklu ar 28. numuru plānots iemūžināt 17. februāra spēlē pret Vašingtonas "Capitals". Bijušais "Ducks" kapteinis 2013. gadā tika uzņemts NHL hokeja Slavas zālē.

Nīdermaijers atzīst, ka ir lepns par spēlēšanu "Ducks" komandā: "Tas ir liels pagodinājums. Esmu ļoti pateicīgs, ka man bija iespēja spēlēt tik lieliskā organizācijā. Esmu pateicīgs arī saviem komandas biedriem, treneriem un apkalpojošajam personālam, jo kopā mēs esam izdarījuši lielas lietas.

Līdz šim Anaheimas "Ducks" bija iemūžinājuši tikai somu uzbrucēja Tēmu Selennes spēlētāja numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!