Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijas ceturtajā spēlē beidzot pie pirmās uzvaras tika Monreālas "Canadiens", kas aizraujošā cīņā pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pieveica Tampabejas "Lightning".

"Lightning" gan saglabā vadību sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1. Stenlija kausa fināla nākamā spēle trešdien risināsies Tampā.

Par spēles galveno varoni kļuva Džošs Andersons, kurš guva divus vārtus, arī uzvaru nesošos pagarinājuma ceturtajā minūtē. "Canadiens" uzbrucējs savā laukuma pusē atņēma ripu, tad pa kreiso malu veica teicamu reidu un grūtā situācijā izdarīja piespēli uz vārtu priekšu. Tad pa ripu trāpīja Kols Kofīlds, pēc kā Andersons no aizvārtes lēcienā ripu raidīja vārtos.

"Negribējām, lai viss noslēdzas šonakt savu fanu priekšā. Mēs zinājām, ka brauksim vēl uz Tampu. To laikam juta visi mūsu ģērbtuvē un bija jau sakravājuši somas. Vienkārši ir tā sajūta, ka visi izdarīs visu, kas ir viņa spēkos, lai tikai uzvarētu," pēc uzvaras teica Andersons.

Pirmā perioda 16. minūtē Andersons izvirzīja "Canadiens" vadībā, bet otrajā periodā Barklejs Gudrovs izlīdzināja rezultātu. Pēdējās trešdaļas vidū Aleksandrs Romanovs atguva "Canadiens" vadību, bet "Lightning" atkal panāca neizšķirtu – piecas minūtes vēlāk precīzs bija Pets Marūns.

"Canadiens" pamatlaika izskaņā un pagarinājuma sākumā izturēja četras minūtes mazākumā, jo sodu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju izpelnījās Šī Vēbers. Neilgi pēc Vēbera atgriešanās laukumā Andersons ar savu aktivitāti arī nodrošināja "Canadiens" uzvaru un sērijas pagarināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!