Foto: Privātais arhīvs

Latvijas uzbrucējs Raivis Ansons sestdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā, kas norisinājās Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Klīvlendas "Browns" stadionā.

Ansona pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Klīvlendas "Monsters" vienībai.

Latviešu uzbrucējs vārtus guva piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad mazākumā ar partneri izmantoja izgājienu divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Viņam šis bija pirmais precīzais metiens pēc 17 "sausās" spēļu sērijas.

Šajā cīņā Ansons divreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2, bet sezonā kopumā viņam 39 spēlēs ir divi precīzi metieni, divas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -9.

Citā spēlē uzvaru svinēja uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Providensas "Bruins", kas viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Hēršijas "Bears". Tralmaks vienreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonas griezumā viņam 13 cīņās ir divi vārti, viena rezultatīva piespēle un negatīva lietderība -4.

Pie panākuma tika arī aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Belevilas "Senators", kas mājās ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) uzveica Ročesteras "Americans". Rubīns statistikas ailēs atzīmējās ar negatīvu lietderību -1, bet sezonā viņam 42 mačos ir divi vārti, četras rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -4.

Vēl sestdien vārtsargs Artūrs Šilovs palika rezervē, kamēr viņa komandas biedrs Spensers Mārtins neitralizēja 23 no 25 metieniem, Ebotsfordas "Canucks" vienībai viesos ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudējot Hendersonas "Silver Knights". Šilovs AHL šajā sezonā 36 mačos svinējis 21 uzvaru, kas ir trešais labākais rādītājs līgā, vidēji ielaidis 2,55 ripas un atvairījis 90,33% metienu.

Atlantijas divīzijā "Bruins" ir otrā, bet "Penguins" - pēdējā, astotā. "Senators" Ziemeļu divīzijā ieņem sesto vietu, kamēr "Canucks" ir trešā Klusā okeāna divīzijā.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus un teju visām līdz turnīra beigām palicis mazāk par 20 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!