Foto: F64
Latvijas uzbrucēji Dans Ločmelis un Raivis Ansons, kā arī vārtsargi Artūrs Šilovs un Gustavs Grigals iekļauti Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu sastāvos dalībai attīstības nometnēs.

18 gadus vecais Ločmelis šogad NHL draftā tika izvēlēts ceturtajā kārtā ar kopējo 119.numuru un piedalīsies Bostonas "Bruins" nometnē.

Centra uzbrucējs Ločmelis pēdējos gados savas hokeja prasmes kaldina "Luleo" klubā, kura pirmās komandas sastāvā iepriekšējā sezonā debitēja Zviedrijas augstākajā līgā (SHL), aizvadot divus mačus. Lielākoties viņš spēlēja U-20 komandā, kuras rindās 49 spēlēs guva 19 vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" sevi atrādīs Ansons, kurš šogad kopā ar Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) vienību Sentdžonas "Sea Dogs" triumfēja Memoriālā kausa izcīņā. Viņš maija sākumā ar Pitsburgas vienību noslēdza sākuma līmeņa līgumu uz trim gadiem.

Ansons aizvadīja trešo sezonu QMJHL komandās Bē-Komo "Drakkar" un Sentdžonsas "Sea Dogs". Latvijas hokejists sezonas laikā 56 aizvadītās spēlēs kopā sakrāja 60 rezultativitātes punktus (18+42), bet Memoriālā kausa izcīņas piecos mačos tika pie 5 (2+3) punktiem.

Decembrī Ansons pārstāvēja Latvijas U-20 hokeja izlasi pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kur piecās spēlēs guva četrus vārtus un sakrāja piecas rezultatīvas piespēles, esot vienam no komandas līderiem.

Latvijas hokejistu Pitsburgas vienība draftēja 2020.gadā piektajā kārtā ar 149.numuru.

Tikmēr Vankūveras "Canucks" nometnē piedalīsies 21 gadu vecais vārtsargs Šilovs. "Canucks" viņu iepriekšējā sezonā izsauca uz NHL, taču pie debijas pasaulē spēcīgākajā līgā viņš netika.

Šilovs maijā sevi apliecināja pasaules čempionātā pieaugušajiem, kur četrās cīņās vidēji ielaida 1,22 ripas un atvairīja 95,24% metienu, šajā statistikas rādītājā kļūstot par labāko vārtsargu turnīrā.

AHL latvietis šajā sezonā vidēji mačā ielaida 3,1 ripu un atvairīj 88,8% metienu, bet ECHL viņam bija caurmērā 2,37 ielaistas ripas un atvairīti 92% metienu.

Nedraftētais vārtsargs Grigals, kuru uzaicinājusi Tampabejas "Lightning", iepriekšējās piecas sezonas ir pavadījis Ziemeļamerikas hokejā, pēdējās četras sezonas pavadot Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā Aļaskas Fērbenksas Universitātes vienības rindās.

Studentu čempionātā viņš laukumā devies 61 spēlē, atvairot 91,2% metienu un vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,59 ripas.

Vārtsargs pārstāvējis Latvijas izlasi U-18 un U-20 pasaules čempionātos, kā arī divreiz bijis pasaules čempionātos pieaugušo izlases rindās, pie spēlēšanas netiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!