Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Raivis Ansons pirmdien izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm prestižā Memoriālā kausa izcīņas pirmajā spēlē, palīdzot Sentdžonsas "Sea Dogs" ar rezultātu 5:3 pārspēt Hamiltonas "Bulldogs".

Memoriālā kausa izcīņā tradicionāli piedalās trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Sentdžonsas "Sea Dogs" piedalās kā turnīra rīkotāja, bet Ontario Hokeja līgu (OHL) pārstāv "Bulldogs". Savukārt Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) uzvarēja Ševiningenas "Cataractes", bet Rietumu Hokeja līgā (WHL) labākā komandas bija Edmontonas "Oil Kings".

"Sea Dogs" nebija spēlējuši 38 dienas, taču tas netraucēja pirmajā mačā tikt galā ar "Bulldogs" hokejistiem. Ansons ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja savas komandas pirmo, otro un ceturto vārtu guvumā, līdz otrajās trešdaļas beigām veicinot savas komandas vadību ar rezultātu 4:1.

Sākotnēji ceturtos vārtus ieskaitīja tieši Ansonam, bet vēlāk tiesneši precizēja, ka pēc latvieša metiena ripa trāpīja pa Raiena Frensisa nūju un ielidoja pretinieku vārtos.

"Sajūtas bija labas," Ansona teikto pēc spēles citēja medijs "Toronto Sun". "Mums bija sajūta, ka spēle ir mūsu rokās un mēs to varējām kontrolēt. Spēles sākums mums bija labs, mēs guvām ātrus pirmos vārtus, arī otrā trešdaļa bija laba. Nākamajās spēlēs mums jānospēlē labi arī trešajā trešdaļā."

Nākamajā mačā Ansona pārstāvētā komanda tiksies ar "Oil Kings", bet grupu turnīra noslēgumā tā spēkosies ar "Cataractes". Grupu turnīra uzvarētāja iekļūst Memoriālā kausa finālā, otrās un trešās vietas ieguvēja spēkosies pusfinālā, bet ceturto pozīciju ieņēmusī komanda noslēgts prestižo junioru turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!