Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien dosies laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" mačā ar pašreizējiem Stenlija kausa ieguvējiem Čikāgas "Blackhawks".

Visas sezonas pirmās astoņas spēles "Lightning" vārtos aizvadīja Bens Bišops, ieskaitot piektdienas cīņu, kurā pagarinājumā ar 4:3 izbraukumā tika pieveikta Vinipegas "Jets" komanda, tomēr NHL tiek uzskatīts, ka vārtsargi nevar spēlēt divas dienas pēc kārtas.

23 gadus vecais Gudļevskis piektdien tika izsaukts no Tampabejas vienības fārmkluba Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), un jau tad tika uzskatīts, ka tieši viņš dosies laukumā sestdienas mačā, kas būs pagājušās sezonas Stenlija kausa fināla atkārtojums. Pēc sestdienas rīta treniņa Gudļevskis žurnālistiem apstiprinājis, ka uzsāks spēli.

Gudļevskis šosezon "Crunch" rindās aizvadījis divas spēles, kurās guvis divas uzvaras, atvairot 53 no 57 pretinieku metieniem. Vārtsargs pavēstījis, ka šīs spēles viņam devušas papildus pārliecību.

Tikmēr Bišops sestdien pavēstījis, ka pēdējās 4-5 spēles laukumā devies ar mikrotraumu.

Kā zināms, pirms sezonas no neaizsargāto spēlētāju saraksta "Lightning" piesaistīja Kevinu Pulēnu, kurš sezonas sākumā bija tās otrais vārtsargs. Tomēr sestdien viņš ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Līdz šim Gudļevskis NHL regulārajā turnīrā piedalījies tikai vienā mačā, kad 2014.gada 11.aprīlī atvairīja 36 no 38 metieniem duelī ar Kolumbusas "Blue Jackets". Tāpat tajā sezonā viņš arī devās laukumā divās Stenlija kausa spēlēs.

Kā zināms, Bišopa dublieris šosezon būs jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis, tomēr viņš tikai pirmdien atsāks treniņus pēc operācijas, kas septembrī tika veikta, lai likvidētu asins sarecējumu. Paredzams, ka vispirms Vasiļevskis aizvadīs pāris mačus "Crunch" rindās, lai atgūtu spēļu praksi.

Ar astoņās spēlēs izcīnītiem 11 punktiem "Lightning" NHL Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no līgas līderes Monreālas "Canadiens", kas piektdien tika jau pie astotās uzvaras, turpinot cīnīties bez zaudējumiem.

Pagājušajā sezonā "Lightning" aizkļuva līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā ar 2-4 piekāpās "Blackhawks" komandai. Izšķirošajos mačos Bišops spēlēja ar ieplīsušu labā cirkšņa muskuli, kas vienam mačam lika pieteikt arī Gudļevski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!