Foto: LETA

Nākamajā ceturtdienā, 6.maijā, "Arēna Rīga" un Olimpiskais sporta centrs būs pilnībā nodoti pasaules hokeja čempionāta vajadzībām, trešdien žurnālistiem pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš atklāja, ka rīcības komitejas sēdē Latvijas Hokeja federācija (LHF) apliecināja, ka čempionāta organizēšanā "sportiskā puse" ir vislabākajā kārtībā. Arī Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) neesot bažas, ka čempionāts norisināsies izcilā līmenī.

Attiecībā uz infrastruktūras jautājumiem Severs stāstīja, ka gan Olimpiskais sporta centrs, gan "Arēna Rīga" uz pirmajiem treniņiem būs pilnā gatavībā. Viņš atklāja, ka Olimpiskā sporta centra futbola zonā mākslīgo zālāju jau klāj ledus viena centimetra biezumā.

Tāpat maija vidū tiks pieņemts gala lēmums par iespēju ierīkot drošu fanu zonu ārpus arēnas, organizējot mērķēti kontrolētus drošības pasākumus un tādējādi izvairoties no nekontrolētas cilvēku pulcēšanās hokeja čempionāta laikā.

Savukārt bažas radot Daugavas stadiona treniņa halle. Severs sacīja, ka Daugavas stadiona treniņa halles būvnieki vēl joprojām sola, ka līdz 30.aprīlim stadions būs nodots ekspluatācijā un ledus ne vēlāk kā 11.maijā un 12.maijā būs uzsaldēts pilnā apmērā, kas ir vismaz piecu centimetru biezumā. Severs ir pārliecināts, ka būvnieki paspēs un arī treniņu halle būs gatavībā hokejistiem lietošanai. Viņš uzsvēra, ka, nododot Daugavas stadiona treniņa halli ekspluatācijā, uzsaldētam ledum nav jābūt.

Severs apliecināja, ka būvniecība norisinās katru dienu un arī uzraudzība ir regulāra, lai sekotu līdzi būvniecības progresam.

Attiecībā uz Covid-19 protokoliem "sportiskajā pusē" ir noteikti skaidri un stingri nosacījumi, tostarp "burbuļu" principa ievērošana, testēšanās un pašizolācija, kuri čempionāta laikā būs jāievēro. Covid-19 protokols ir pārspriests ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Veselības ministrijas (VM) ekspertiem. Severs atklāja, ka drošības protokolā jauninājums ir tas, ka hokejisti viesnīcas numuriņos dzīvos pa vienam, nevis divatā no vienas komandas, kā tas bija paredzēts iepriekš. Viesnīcu izmaksas segs IIHF.

Savukārt noslēgumā rīcības komiteja vienojās, ka LHF valsts budžetā atskaitīs 183 268 eiro, kas netika izmantoti 2020.gada kongresā. Pēc tam politiskie spēki varēs lemt, ko ar šo finansējumu darīt. Pēc Severa sacītā, kā viens no LHF ierosinājumiem bija iegādāt hokeja izlases spēlētājiem apdrošināšanas polises. Viņš skaidroja, ka valsts katru gadu apdrošina hokejistus, tāpēc viens no finansējuma mērķiem varētu būt šāds.

Nākamā rīcības komitejas sēde notiks 6.maijā plkst.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!