Foto: AP/Scanpix/LETA

Uz Čehijas hokeja izlasi netiks saukti Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējoši hokejisti, pavēstījusi vietējā federācija.

Šis lēmums attiecas uz hokejistiem, kuri līgumus ar KHL klubiem parakstījuši vai pagarinājuši pēc Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā.

Līgumi ar KHL klubiem šobrīd ir četriem Čehijas hokejistiem. Pazīstamākais no viņiem ir uzbrucējs Dmitrijs Jaškins (attēlā), kurš pēc vienas sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Arizonas "Coyotes" atgriezies Krievijas atklātajā čempionātā un kļuvis par Sanktpēterburgas SKA kapteini. Viņš Čehijas izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos un Pasaules kausa izcīņā.

Tāpat par Latvijas uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva komandas biedru Vladivostokas "Admiral" komandā grasās būt Rīgas "Dinamo" pagājušās sezonas uzbrucējs Rudolfs Červenijs, kurš gan lielajos turnīros izlasi nav pārstāvējis.

Kontrakti ar KHL klubiem ir arī aizsargiem Liboram Šulākam ("Admiral") un Mihalam Jordānam (Habarovskas "Amur"), kuri iepriekš regulāri spēlējuši valstsvienībā un piedalījušies arī olimpiskajās spēlēs.

Arī Latvijas izlasē nedrīkst spēlēt hokejisti, kuri piedalās KHL. Līdzīgus soļus iepriekš spērušas arī Zviedrija un Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!