Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlasei Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā tomēr nepievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, viņš pavēstījis izdevumam "The Buffalo News".

Vēl sezonas laikā Latvijas Hokeja federācija (LHF) ziņoja, ka Girgensons būs gatavs pievienoties valstsvienībai, ja viņa pārstāvētā "Sabres" necīnīsies Stenlija kausa izīņā. Bufalo komanda tajā neiekļuva, tomēr Girgensona arī šoreiz izlasē nebūs.

Viņš šorīt informējis Latvijas izlases vadību par savu lēmumu. Viņš arī ārstēs savus savainojumus, kurus guvis sezonas laikā. Tāpat latvietim pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar "Sabres", un viņš gribētu palikt šajā vienībā.

Girgensons šajā sezonā 80 spēlēs guva 10 vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka sestdien kļuva zināms, ka Latvijas izlasē nespēlēs arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram bija neveiksmīga sezona NHL klubā Bufalo "Sabres".


Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Latvijas hokejisti jau gatavojas pasaules čempionātam, un pirmajās divās pārbaudes spēlēs uzvaras dalīja uz pusēm ar Polijas valstsvienību. 22. un 23.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Lielbritāniju, bet "Arēnā Rīga" 28. un 29.aprīlī notiks spēles ar Šveices komandu. Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli 4.maijā viesos ar Dānijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!