Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda drīzumā varētu izpelnīties izsaukumu un Nacionālo hokeja līgu (NHL), kur viņš debitētu Vinipegas "Jets" rindās, prognozē portāls "hockeysfuture.com".

Kulda no "Jets" komandas kopējiem treniņiem tika atskaitīts septembra pašās beigās, aizsargam tiekot nosūtītam uz Sendžonsas "IceCaps" komandu, kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Kulda "Jets" rindās piedalījās divās pārbaudes spēlēs, bet aizvadītajās septiņās AHL spēlēs Kulda izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Vērtējot "IceCaps" komandas daudzsološākos spēlētājus, portāls Kuldu ievieto tikai desmitajā vietā, taču otrajā pozīcijā starp vienības aizsargiem.

Augstāk par 23 gadus veco latvieti ar sešu NHL spēļu pieredzi tiek vērtēts par gadu jaunākais kanādiešu aizsargs Pols Postma, kurš NHL aizvadījis vienu spēli.

Tiek minēts, ka uz "Jets" komandu jau drīzumā jātiek izsauktiem abiem aizsargiem, taču katrs no viņiem pirmajai komandai tiks piesaistīti ar dažādiem mērķiem.

Kamēr Postma tiek raksturots kā uzbrūkoša stila aizsargs, Kulda esot "plecīgs" spēlētājs, kuram AHL līmenī nekas daudz vairs nav pierādāms.

Kā zināms, līdz šim Kulda piederēja Atlantas "Thrashers" komandai, kas šosezon pārcēlusies uz Vinipegu un ieguvusi "Jets" vārdu.

Vasarā Kulda noslēdza kvalifikācijas līgumu ar "Jets" komandu uz vienu gadu.

"Thrashers" komanda Kuldu draftēja 2006.gadā, bet šajā laikā Latvijas aizsargs NHL aizvadījis tikai sešas spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Kulda "Thrashers" sastāvā piedalījās divās cīņās, bet lielāko daļu sezonas spēlēja AHL komandas Čikāgas "Wolves" sastāvā, kurā 69 spēlēs guva piecus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, uz NHL klubu Otavas "Senators" izsaukts latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuram tagad ir labas iespējas nostiprināties pirmajā komandā, bet drīzumā uz Filadelfijas "Flyers" vienību varētu tikt izsaukts aizsargs Oskars Bārtulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!