Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" ir nolēmuši nepagarināt līgumu ar 40 gadus veco uzbrucēju Šeinu Dounu, kurš klubā aizvadījis 21 sezonu, vēsta līgas mājas lapa.

Līgums starp "Coyotes" un Dounu noslēdzās līdz ar šīs sezonas beigām, un jaunu vienošanos kluba vadība nolēmusi nepiedāvāt, līdz ar to pieredzējušais hokejists kļūst par brīvo aģentu.

"Pēc nopietnām pārdomām mēs nolēmām nepiedāvāt Šeinam Donam līgumu uz nākamo sezonu," kluba mājas lapā citēts jaunais "Coyotes" īpašnieks Endrjū Barovejs. "Pienācis laiks virzīties tālāk un likt akcentu uz mūsu jaunajiem, talantīgajiem spēlētājiem, kam ir liela nākotne. Tas bija smags lēmums, ņemot vērā Šeina paveikto kluba labā un viņa nesalīdzināmo vērtību."

"Coyotes" klubu Douns pārstāvēja kopš 1996. gada. Kopumā NHL viņš aizvadījis 1540 spēles, kurās uzbrucējs guvis 402 vārtus un izdarījis 507 rezultatīvas piespēles. Viņam pieder kluba rekords gan gūto vārtu, rezltativitātes punktu un NHL nospēlēto maču statistikā. Kopš 2003. gada Douns bija "koijotu" kapteinis.

"Viņš priecājas par iespēju pievienoties brīvo aģentu tirgum," vietējiem medijiem izteicies hokejista aģents Terijs Bross. "Tagad viņš alkst spēlēt kā nekad iepriekš."

Hokejists norādījis, ka kluba vadības lēmums viņam tomēr bijis pārsteigums, taču viņš nevēlas pārtraukt karjeru un meklēs jaunas darba iespējas NHL.

"Jā, es teiktu, ka biju pārsteigts," par "Coyotes" lēmumu radiostacijā "Arizona Sports 98.7 FM" izteicies hokejists. "Es to negaidīju un tāpēc bija pārsteigums. (..) Nebiju šokēts, es arī saprotu virzienu, kurā klubs grib iet. Nepiekrītu visiem lēmumiem, ko viņi pieņēmuši, bet tajā pašā laikā man sevi jāapliecina kā spēlētāju, jo brīžiem tu sāc jau domāt, ka esi labāks nekā patiesībā ir. Es esmu hokejists un mans darbs ir spēlēt."

"Es gribu iegūt objektīvu novērtējumu, kur es varētu spēlēt un kā tas būtu," par brīvā aģenta iespējām saka Douns. "Ja tas sanāks, ļoti labi. Es jutu saistību ar klubu un gribēju būt "Coyotes" spēlētājs uz visu karjeru, bet varbūt es atvadīšos no hokeja un tā viss būs beidzies. Taču varbūt arī ir labi, ka šīs saistības ir beigušās, jo es tagad varu skatīties citos virzienos un būt godīgs attiecībā pret sevi."

Arizonas "Coyotes" pēdējo dienu laikā ir atbrīvojušies no vairākiem veterānu spēlētājiem, piemēram, vārtsarga Maika Smita, un aizsargāto spēlētāju sarakstā pirms NHL paplašināšanas drafta nav ievietojuši pieredzējušos uzbrucējus Radimu Vrbatu, Džeimiju Makginu un Bredu Ričardsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!