Foto: F64

Divus ar pusi mēnešus pirms Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta karjeru Latvijas hokeja izlasē nolēmis beigt pieredzējušais aizsargs Artūrs Kulda.

Kulda tādējādi pievienojies veselai virknei hokejistu, kas pēc 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm likuši punktu karjerai valstsvienībā. Pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm atvadas izlasei teica Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums un Gints Meija, bet nesen par karjeras noslēgšanu izlasē pateica Kristaps Sotnieks.

Ierakstā sociālajā tīklā "Instagram" Kulda, kurš valstsvienībā debitēja 17 gadu vecumā un izlases rindās spēlējis astoņos pasaules čempionātos, pateicas Latvijas hokeja līdzjutējiem un komandas biedriem.

34 gadus vecais Kulda šobrīd spēlē Austrijas klubā "Villacher SC", kas piedalās Starptautiskās Centrāleiropas (ICE) Hokeja līgā. Šajā sezonā aizvadītās 46 spēlēs Kulda izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas izlases rindās Kulda aizvadījis 95 spēles, kurās guvis deviņus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā gadā Kulda spēlēja gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!