Foto: AP/Scanpix

ASV bruņotie spēki ir pauduši neapmierinātību ar to, ka jaunizveidotais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Lasvegasas klubs ir pieņēmis nosaukumu, ko jau vairāk nekā 50 gadus izmanto Fortbragā bāzētā militārā izpletņlēkšanas komanda (attēlā), ziņo portāls "Yahoo! Sports".

Kā zināms, Lasvegasas klubs no trijiem nosaukumu variantiem izvēlējās "Golden Knights" - "Zelta bruņinieki", tieši tāpat sauc pieminēto ASV armijas vienību, kas gan nav tās oficiālais nosaukums, taču tiek lietots kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem, atzīmējot komandas izcilo sniegumu un zelta medaļas sacensībās. Armija gan nav reģistrējusi īpašuma tiesības uz šo nosaukumu, norāda "The Washington Post".

"Mēs izskatām situāciju un pētām, kā tā priekš mums varētu attīstīties," izdevums "The Fayetville Observer" citē ASV armijas mārketinga un izpētes grupas preses sekretāri Elisonu Beteknortu.

Kluba īpašnieks Bils Folijs izteicies, ka viņu neuztraucot armijas pārmetumi. "Tā kā diez vai kāds sajauks NHL komandu ar militāru izpletņlēcēju komandu, divi "Golden Knight" nosaukumi var mierīgi līdzāspastāvēt atbilstoši zīmolu likumam, tādu pārbaudi mēs jau esam izdarījuši," norāda Folijs.

"Ja kādu vārdu būs atļauts izmantot tikai vienam, mums valstī rastos milzīgas problēmas ar nosaukumiem," viņš piebilda, norādot, ka Teksasas sabiedriskās drošības departaments tiek dēvēts "Texas Rangers", tieši tāpat kā basketbola klubu. Arī Ņujorkas Klārksona universitāte izmanto "Golden Knights" nosaukumu, bet ir atļāvuši jaunajam NHL klubam to lietot.

Lasvegasas "Golden Knights" NHL čempionātam pievienosies nākamajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!