Foto: IIHF
ASV hokejistes svētdien Espo tika kronētas par pasaules čempionēm.

Amerikānietes finālmačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja turnīra saimnieci Somiju, liedzot mājiniecēm izcīnīt sensacionālo čempiontitulu.

ASV izlases vadībā izvirzījās četras minūtes pirms otrā perioda beigām, kad precīzi meta Annija Pankovska. Tiesa, nepilnas trīs minūtes vēlāk Susanna Tapani izlīdzināja rezultātu. Pamatlaikā vairs netika gūti vārti, tāpat arī 20 minūšu pagarinājumā nevienai no komandām neizdevās nodrošināt uzvaru.

Tādējādi tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija, kurā ar 2:1 pārākas bijas ASV hokejistes. Amerikānietēm "bullīšus" realizēja Pitsburgas "Penguins" uzbrucēja Fila Kesela māsa Amanda Kesela un Pankovska, bet somietēm vienīgā savu metienu mērķī raidīja Mintu Tūminena.

Tikmēr bronzas spēlē Kanāda ar 7:0 (2:0, 1:0, 4:0) sagrāva Krieviju. Kanādietēm ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Lorēna Geibela.

Pusfinālos Somija sensacionāli ar 4:2 pārspēja Kanādu, bet ASV ar 8:0 sagrāva Krieviju.

ASV hokejistes par pasaules čempionēm kronētas deviņas reizes un piecus turnīrus pēc kārtas. Titulētākā valsts ar desmit zelta medaļām ir Kanāda, kas gan nav uzvarējusi kopš 2012.gada. ASV un Kanādas izlases ir vienīgās, kas kļuvušas par čempionēm kopš 1990.gada, kad sievietes cīnās par pasaules spēcīgākās hokeja izlases godu.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu hokeja izlase šonedēļ palika pēdējā vietā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, tādējādi nākamgad spēlēs otrās divīzijas A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!