Foto: AP/Scanpix

Pēc ilgstošas gaidīšanas pilsētā valdošās neziņas dēļ oficiāli atcelta piektdien paredzētā latvieša Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Bostonas "Bruins" komandas spēle.

"Bruins" vienībai piektdien bija plānots tikties ar Pitsburgas "Penguins" hokejistiem, bet jau kopš iepriekšējās nakts pilsētā valda haoss, policistiem tvarstot čečenu Džoharu Carnajevu, kurš tiek turēts aizdomās par spridzināšanu Bostonas maratona laikā.

Sākotnēji tika ziņots par abu komandu rīta treniņu atcelšanu, bet pāris stundu pirms mača arī tika oficiāli paziņots, ka cīņa netiks aizvadīta.

Mačam tagad plānots sākties sestdien plkst.19.30 pēc Latvijas laika.

"Penguins" komandai sestdien jau bija plānots spēkoties ar Bufalo "Sabres", bet šī cīņa tagad pārcelta uz otrdienu.

Tāpat atcelta arī Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Bostonas "Red Sox" cīņa.

"Spēlētājiem ir pateikts palikt mājās un drošībā. Mēs gaidām jaunumus tāpat kā visi," iepriekš izteicās "Red Sox" pārstāvji.

Tāpat "Bruins" piektdien atcēla biļešu iepriekšpārdošanu uz Stenlija kausa pirmās kārtas cīņām. Tagad biļetes sāks pārdot pirmdien.

Kā ziņots, pirmdien uzreiz pēc terora akta jau tika atcelta "Bruins" komandas spēle ar Otavas "Senators". Šī cīņa tiks aizvadīta 28.aprīlī, par dienu pagarinot regulāro čempionātu.

Trešdien "Bruins" savā laukumā sacentās ar Bufalo "Sabres". Pirms mača arēnā bija klusuma brīdis, kurā tika rādīti aizkustinoši brīži no maratona. Savukārt brīdi vēlāk visi 18 000 skatītāju vienbalsīgi dziedāja ASV himnu.


Pēc spēles spēlētāji sanāca laukuma centrā, klausoties fanos, kuri vienoti sauca "ASV" un "Mēs esam Bostona".

Tāpat tika atcelta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" otrdienas mājas spēle pret Indiānas "Pacers" vienību, kurai bija jākļūst par Bostonas komandas pēdējo cīņu regulārajā čempionātā.

"Celtis" un "Pacers" komandu spēle atcelta pavisam un netiks aizvadīta kādā citā datumā.

Tikmēr "Red Sox" savu spēli pirmdien noslēdza aptuveni 45 minūtes pirms sprādzieniem un pēc tam devās uz izbraukuma sērijā. Savukārt piektdien viņiem bija jāuzsāk desmit spēļu mājas sērija.

Kā ziņots, pirmdien pie Bostonas maratona finiša līnijas eksplodēja divi spridzekļi.

Sprādzienos tika nogalināti trīs cilvēki, bet vairāk nekā 180 tika ievainoti.

Aptuveni 100 ievainotie jau ir izrakstīti no slimnīcas, bet aptuveni desmit joprojām atrodas kritiskā stāvoklī. Vismaz 12 cilvēki sprādzienos zaudējuši kāju.

Kopš ceturtdienas nakts policija izvērtusi ļoti plašu aizdomās turēto meklēšanu. Sākotnēji tika nošauts 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs, bet viņa 19 gadus vecais brālis Džohars joprojām atrodas meklēšanā. Operācijas nolūkos praktiski visa Bostona piektdien ir slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!