Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēle Anaheimā otrdien, 11. februārī, tika atcelta, jo pirmajā periodā uz soliņa pēkšņi saļima Sentluisas "Blues" veterāns Džejs Būmīsters.

Nepatīkamie notikumi risinājās "Blues" un Anaheimas "Ducks" spēles pirmā perioda 13. minūtē. Spēlē tobrīd bija neliels pārtraukums, bet Būmīsters tikko bija aizvadījis gandrīz pusotru minūti ilgu nomaiņu, kad saļima uz soliņa. Hokejistam ātri tika sniegta medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, bet spēle atcelta.

"Blues" vadības paziņojumā nav teikts, vai hokejists pārcietis sirdstrieku, vien norādīts, ka bijušas sirdsdarbības problēmas.

"Pateicoties mūsu mediķiem, Anaheimas mediķiem un viņu fizioterapeitiem, izdevās stabilizēt Džeja stāvokli. Viņš bija pie samaņas un varēja kustēties, kad tika nogādāts Irvinas medicīnas centrā. Džejs ir pie samaņas un apziņas, bet viņam tiek veiktas papildus pārbaudes. Par Džeja stāvokli sīkāka informāciju sniegsim trešdienas rītā," teikts "Blues" paziņojumā.


Spēli klātienē vēroja arī Būmīstera tēvs, kurš piedalās tradicionālajā Sentluisas komandas "Tēvu izbraucienā". Viņš devās līdzi dēlam uz slimnīcu, kamēr abu komandu hokejisti gaidīja jaunumus par "Dzelzs vīra" stāvokli Anaheimas arēnā.

"Blues" pēc mača bija paredzēts doties uz Lasvegasu, kur ceturtdien jāaizvada nākamais mačs. Tomēr pārlidojums atcelts un visa komanda palikusi Dienvidkalifornijā.

36 gadus vecajam Būmīsteram šī ir 17. sezona pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Viņš ir viens no hokeja "dzelzs vīriem", savulaik aizvadot 737 spēles, neizlaižot nevienu savas komandas cīņu. Šī viņam bija 57. spēle sezonā un 1241. spēle NHL karjerā.

Edmontonā dzimušo hokejistu 2002. gada NHL draftā ar augsto trešo numuru izvēlējās Floridas "Panthers". Vēlāk viņš pievienojās Kalgari "Flames", bet kopš 2013. gada aprīļa ir "Blues" hokejists. Būmīsters pagājušajā sezonā ar "Blues" izcīnīja Stenlija kausu, bet 2014. gadā viņš palīdzēja Kanādas izlasei triumfēt Soču olimpiskajās spēlēs. Pagājušā gada aprīlī klubs ar viņu pagarināja līgumu uz vienu sezonu, kurā viņa atalgojums ir 3,25 miljoni ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!