Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) nepazeminās Krievijas un Baltkrievijas izlases uz zemākām divīzijām, kad tās atgriezīsies starptautiskajā apritē, pieņemts organizācijas kongresā.

Pēc Krievijas armijas agresīvā un nepamatotā iebrukuma Ukrainā šīs valsts un arī Baltkrievijas hokeja izlasēm uz nenoteiktu laiku ir liegts piedalīties starptautiskās sacensībās. Jaunajā sezonā tas turpināsies.

IIHF kongresā pieņemts, ka Krievijas un Baltkrievijas izlašu atgriešanās gadījumā šīs valstsvienības turpinās spēlēt tajās pašās divīzijās, kuras tās atstāja. Abas vīriešu pieaugušo komandas bija pasaules čempionāta elitē, un tur tās arī atgriezīsies.

Komandu skaits turnīros paliks nemainīgs, kas nozīmē, ka okupantu atgriešanās gadījumā neviena izlase netiks paaugstināta, bet citas, ņemot vērā attiecīgā turnīra rezultātus, tiks pazeminātas, lai rastu vietu krieviem un baltkrieviem.

"Lai visiem būtu skaidrs, šis lēmums nenozīmē, ka Krievijas un Baltkrievijas izlases tuvākajā laikā atgriezīsies IIHF sacensībās. Šo pieņēmām, lai federācijas biedri saprastu, kādi būs nosacījumi šo valstu reintegrācijai IIHF programmā. IIHF padome turpinās sekot notikumu attīstībai Ukrainā," akcentēja organizācijas prezidents Liks Tārdifs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!